Η Ρωσία θα αποκλείσει το Twitter σε ένα μήνα, εκτός εάν διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο

Η Ρωσία θα μπλοκάρει το Twitter σε ένα μήνα, εκτός εάν ο γίγαντας των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμμορφωθεί με το αίτημα για κατάργηση απαγορευμένου περιεχομένου, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ανέφερε ανώτερος ρυθμιστικός αξιωματούχος.

Η Μόσχα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μείωσε την ταχύτητα του Twitter μέσα στη Ρωσία ως αντίποινα για αυτό που χαρακτήρισε ως αποτυχία κατάργησης συγκεκριμένης λίστας απαγορευμένου περιεχομένου.

Το Twitter δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο στην ελευθερία λόγου ρωσικού κράτους και αρνήθηκε ότι επέτρεψε τη χρήση της πλατφόρμας του για την προώθηση της παράνομης συμπεριφοράς, όπως ισχυρίζονται οι ρωσικές αρχές.

Σε μια κίνηση που κλιμακώνει την αυξανόμενη αναταραχή, ο Vadim Subbotin, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Roskomnadzor, ο παρατηρητής επικοινωνιών, αναφέρθηκε την Τρίτη ότι το Twitter δεν είχε ακόμη αντιμετωπίσει ρωσικές ανησυχίες και θα μπλοκαριστεί στη Ρωσία σε ένα μήνα.

«Το Twitter δεν αντιδρά στα αιτήματά μας όπως θα έπρεπε. Αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα αποκλειστεί σε ένα μήνα χωρίς δικαστική απόφαση », ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αναφέρθηκε ότι το Twitter θα μπορούσε ακόμα να αποφύγει τον αποκλεισμό εάν λάβει μέτρα για τη διαγραφή του απαγορευμένου περιεχομένου, το οποίο η Μόσχα είπε ότι περιλαμβάνει παιδική πορνογραφία και υλικό για παράνομα ναρκωτικά και αυτοκτονίες παιδιών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Σάββατο τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι χρησιμοποίησαν ευκαιρίες πληροφορικής για συμμετοχή σε αθέμιτο ανταγωνισμό και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για λογοκρισία αυθαίρετα και αδιάκριτα.

Σχετικές δημοσιεύσεις