Η χώρα που δεν σχεδιάζει να αγοράσει εμβόλια γιατί δεν τα πιστεύει

Με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, η Ταζνανία είναι η πρώτη χώρα που δεν θέλει να αγοράσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Την ώρα που 170 ιατρικές ομάδες και δεκάδες εταιρείες προσπαθούν να βρουν τρόπο να διατεθεί πιο γρήγορα το εμβόλιο, αλλά και είναι αποδοτικότερο στις μεταλλάξεις που έχουν καταγραφεί, οι επίσημες αρχές της Τανζανίας, στρέφουν τον κόσμο στις παραδοσιακές ιατρικές με απλά αντιγριπικά χάπια γιατί όπως δηλώνει δεν είναι σίγουρη για το τι περιέχει το εμβόλιο.

Αυτή ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα, αφού από τον προηγούμενο μήνα ο πρόεδρος της χώρας βγήκε δημόσια και μίλησε με αρνητικά σχόλια τόσο για την επικινδυνότητα του ιού όσο και για τα εμβόλια που παρασκευάζουν οι “κακές” εταιρείες της Δύσης.

Η Τανζανία είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν δημοσιεύουν στοιχεία για την πορεία του ιού, η τελευταία φορά που το έκανε ήταν το περασμένο Μάιο, όπου δήλωσε συνολικά 500 κρούσματα και μόλις 20 θανάτους.

Ο ΠΟΥ προσπαθεί με κάθε διπλωματικό μέσο να αλλάξει γνώμη στον Πρόεδρο της χώρας, αλλά οι προσπάθειες παραμένουν άκαρπες.

Την ώρα που οι τοπικοί άρχοντες στρέφουν τον κόσμο που νοσεί σε θεραπείες με βότανα, τα μοναδικά αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία του ιού στη χώρα είναι από την Καθολική Εκκλησία, που δηλώνει ότι ο ιός καλπάζει και οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία.

Σχετικές δημοσιεύσεις