Θεοδωρικάκος – «Ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από αστυνομικούς και στρατιώτες στον Έβρο» για τον ψεύτικο θάνατο του μικρού κοριτσιού

Ένας από τους 38 μετανάστες που βρέθηκαν στη νησίδα στα σύνορα του Έβρου μαρτύρησε ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί και το σκηνικό το έστησαν οι ίδιοι, όπως τους συμβούλευσαν, καταρρίπτοντας έτσι οριστικά το ρεπορτάζ του Spiegel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, ο Σύρος πρόσφυγας περιέγραψε πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο διακινητής τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες καθοδηγούσε εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και δημοσίευε πληροφορίες και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, έβαψαν ένα παιδί με μέικ-απ και του έβαλαν φαγητό κοντά στο στόμα του για να φαίνεται σαν να πέθανε από δηλητηρίαση, από δάγκωμα σκορπιού. Στη συνέχεια έστειλε τη φωτογραφία, άγνωστο σε ποιον.

Μετά τη φωτογράφηση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία, όπως ανέφερε ο μάρτυρας. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο παιδί γιατί ο πατέρας της οικογένειας είχε δώσει λιγότερα χρήματα από ό,τι οι υπόλοιποι για να περάσουν στην Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις