Ινδονησία – Viral το έμβρυο καρχαρία με το «ανθρώπινο πρόσωπο»

Σύμφωνα με τη Mirror, το παράξενο πλάσμα βρέθηκε από έναν ψαρά στις 21 Φεβρουαρίου, ανοικτά της ακτής της ανατολικής Νούσα Τενγκάρα στην Ινδονησία.

Ο Αμπντουλάχ είπε: «Βρήκα αρχικά έναν καρχαρία παγιδευμένο στο δίχτυ της τράτας».

«Την επόμενη μέρα παρατήρησα ότι ο θηλυκός καρχαρίας ήταν έγκυος, άνοιξα το στομάχι του και βρήκα στο εσωτερικό του τρία έμβρυα. Το ένα ήταν αρκετά ασυνήθιστο, έμοιαζε με ανθρώπινο πρόσωπο».

Το αλλόκοτο πλάσμα είχε δυο μεγάλα στρογγυλά μάτια κάτω από τη μύτη του, αντί για τα πλαϊνά του κεφαλιού του.

Η δυσμορφία αυτή στο κάτω μέρος του σώματος του εμβρύου θύμισε στον ψαρά που το βρήκε αλλά και σε πολλούς χρήστες των social media ανθρώπινο πρόσωπο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε πολλές πλατφόρμες ο ψαράς τοποθετεί τον μικρό καρχαρία πάνω σε ένα χαρτόνι με εκτεθειμένη την κοιλιά του, επιδεικνύοντας το παράξενο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα Δρ. David Shiffman, ερευνητή στο Marine Stewardship Council, που μίλησε στη Mirror, η δυσμορφία του μικρού καρχαρία οφείλεται πιθανώς σε μια σπάνια πάθηση. «Δεν είναι ακριβώς ο τομέας μελέτης μου, αλλά κάποιοι ειδικοί που ακολουθώ (στα social media) αναφέρουν ότι μπορεί να οφείλεται σε μερική κυκλωπία, όπου ουσιαστικά υπάρχει μία κόγχη με δυο οφθαλμούς».

Ο ψαράς Αμπντουλάχ είπε ότι πήρε το μωρό του καρχαρία στην οικογένειά του που τον βοήθησε να το διατηρήσει.

Προς το παρόν αρνείται να το πουλήσει, παρά το γεγονός ότι του έχουν γίνει αρκετές προτάσεις.

«Το σπίτι μου είναι γεμάτο κόσμο που θέλει να το δει. Πολλοί ζητάνε να τους το πουλήσω, αλλά εγώ θα το κρατήσω και θα το διατηρήσω. Νομίζω ότι θα μου φέρει καλή τύχη».

Σχετικές δημοσιεύσεις