Ιρλανδία – Μετέφεραν το πτώμα ηλικιωμένου στο ταχυδρομείο για να εισπράξουν τη σύνταξή του

Η Aστυνομία στην Ιρλανδία ερευνά αναφορές που κάνουν λόγο για δύο άντρες που κουβάλησαν το πτώμα ενός 66χρονου στο ταχυδρομείο ώστε να εισπράξουν τη σύνταξή του.

Οι Irish Times ανέφεραν ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο ταχυδρομείο της πόλης Κάρλοου στο νοτιοανατολικό Δουβλίνο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι μετέφεραν τον μακαρίτη σε ένα ταχυδρομείο της πόλης, το πρωί της Παρασκευής, για να εισπράξουν τη σύνταξή του. Ο ένας από αυτούς όμως είπε στην εφημερίδα Sunday World ότι «ήταν ζωντανός όταν φύγαμε από το σπίτι».

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους δύο νεαρούς ζήτησε να εισπράξει τη σύνταξη κάποιου και του είπαν ότι ο παραλήπτης έπρεπε να είναι παρών. Με τη βοήθεια ενός συνεργού, φέρεται να επέστρεψε με το σώμα του νεκρού ηλικιωμένου.

Όταν το προσωπικό άρχισε να τους κάνει ερωτήσεις τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους το νεκρό ηλικιωμένο.

«Αναγκαστήκαμε να τον σηκώσουμε και να τον μεταφέρουμε μέχρι το ταχυδρομείο, όμως δεν πήρε ποτέ τα χρήματά του» είπε ο ένας από αυτούς, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι είχε πεθάνει ήδη στο σπίτι. «Πιθανότατα πέθανε στο ταχυδρομείο. Νομίζω ότι κατέρρευσε δίπλα στο ψυγείο των παγωτών», πρόσθεσε.

Από την ιατροδικαστική εξέταση αποκλείστηκε η πιθανότητα ο θάνατος του 66χρονου να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Η ιρλανδική αστυνομία ωστόσο ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για τα γεγονότα που συνδέονται με τον θάνατό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times ο 66χρονος ζούσε σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το ταχυδρομείο και η αστυνομία θέλει να μάθει «σε τι κατάσταση ήταν» όταν τον μετέφεραν από το σπίτι του στο κατάστημα.

Οι ιρλανδικές Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά ανακοίνωσαν ότι  ερευνούν τις συνθήκες γύρω από τον «ανεξιχνίαστο θάνατο ενός ηλικιωμένου άνδρα» στην περιοχή του Κάρλοου και ότι θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κεν Μουρνέιν, είπε ότι οι ισχυρισμοί είχαν προκαλέσει σοκ στους κατοίκους της πόλης. «Είναι απίστευτο ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο», είπε. «Είναι σαν ταινία του Χίτσκοκ».

Σχετικές δημοσιεύσεις