Κοριοί τι κάνουμε και πως μένουμε ασφαλής

Ο υγιεινολόγοςΚώστας Ντελέζος, τόνισε ότι «υπάρχει μία γενίκευση του φαινομένου», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ακόμη δεν είμαστε σε φάση να κάνουμε λόγο για κατάσταση συναγερμού», μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Αποφεύγουμε να αγοράζουμε χρησιμοποιημένα στρώματα, ειδικά όταν προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται κοριοί μέσα τους. Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνεται πολύ καλός καθαρισμός γύρω – γύρω από τα στρώματα, στο κρεβάτι, το κεφαλάρι και επίσης, τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι.

Η ιδανική θερμοκρασία για εμφάνιση και ανάπτυξη του κοριού είναι αυτή που κατεγράφη το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή 35℃ – 40℃. Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, από την αύξηση που παρατηρείται στη ζώνη της Μεσογείου», επεσήμανε ο υγιεινολόγος.

Πώς προστατευόμαστε από τους κοριούς

Με ατμοκαθαριστή. Ουσιαστικά, ο θερμός ατμός καίει τόσο τα έντομα που έχουν εντοπισθεί, όσο και τα αυγά τους. Αποτελεί την πλέον βιολογική λύση. Σε καμία περίπτωση, δεν θα επιχειρήσουμε να ψεκάσουμε μόνοι μας· σεντόνια, ρούχα ή οπουδήποτε αλλού. Το είδαμε στη Γαλλία, είναι κίνηση πανικού», υποστήριξε ο Κώστας Ντελέζος.

Για τα ξενοδοχεία

«Προς τον επισιτιστικό – τουριστικό κλάδο και τους ξενοδόχους, θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή, πρέπει να δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο με οδηγίες υγιεινής, τις οποίες οι υγιεινολόγοι έχουμε επεξεργασθεί και μπορούμε να τούς βοηθήσουμε. Για παράδειγμα, όταν ένας τουρίστας από τη Γαλλία φθάνει στην Ελλάδα, είναι καλό να παραμείνουν οι αποσκευές έξω από το δωμάτιο, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

πηγη newsbomb

Σχετικές δημοσιεύσεις