Κρυπτονομίσματα – Κοντά στα 57.000 δολάρια το Bitcoin

Κοντά στα 57.000 δολάρια διαπραγματεύεται το Bitcoin , το οποίο δείχνει αδυναμία υπέρβασης των 60.000 ευρώ, επίπεδα από τα οποία διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος διαμορφώνεται σε 1,08 τρισ. δολάρια, οριακά υψηλότερα σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας.

Η είδηση πως η Fidelity Investments θα καταστεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων που θα ξεκινήσει ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) κρυπτονομισμάτων, δεν έδωσε μεγάλη ώθηση στην αγορά των crypto.

Το ETF που θα επενδύει σε Bitcoin και Ether έχει συνδυασμένο ενεργητικό 5,6 δισ. δολάρια.

Το Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) έχει σχεδιαστεί να επενδύει στα ίδια τα Bitcoin και όχι στα futures του κρυπτονομίσματος. Αυτή είναι η κρίσιμη διαφορά με τα ETFs στα οποία έχει δώσει έως σήμερα άδεια η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η είσοδος ενός τόσο μεγάλου παίκτη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων (η Fidelity διαχειρίζεται ενεργητικό 4,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων) θεωρείται ένα ακόμα σημάδι αποδοχής του χώρου από παραδοσιακούς επενδυτές.

Το ETF ωστόσο δεν θα είναι διαθέσιμο για τους περισσότερους πελάτες του ομίλου, καθώς εισάγεται στον Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να το αγοράσουν μικροεπενδυτές στις ΗΠΑ.

Σχετικές δημοσιεύσεις