Κόλπα για να ξεγελάσεις την πείνα σου

Η δίαιτα είναι είναι μια διαρκής μάχη με το στομάχι σου αλλά και τον εγκέφαλο σου. Το πρώτο έχει συνηθίσει να νιώθει κορεσμένο με μεγάλες ποσότητες και τώρα που τις μείωσες αντιδρά, ενώ ο εγκέφαλος σου έχει εθιστεί στα ωραία παχυντικά εδέσματα και τώρα κάνει ότι μπορεί για να σε σαμποτάρει στη προσπάθεια σου για μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

Και όμως υπάρχει τρόπος να λιγοστέψουν οι στιγμές που θα νιώσεις ευάλωτος και θα θες να ορμήσεις στη μακαρονάδα ή το junk food που θα τρώει ο διπλανός σου.

Όταν το στομάχι σου είναι άδειο τότε στο αίμα σου εκκρινεται η γκρελίνη η ουσία της πείνας και τότε αρχίζουν τα δύσκολα για όλο τον οργανισμό σου. Έχει παρατηρηθουν αρρυθμίες, κρίσεις πανικού, εφίδρωση ακόμα και λιποθυμίες από αυτή την έκρηξη ορμονών όταν πεινάμε.

Πρώτο κόλπο για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλο σου και το στομάχι είναι να τα παραπλανήσεις. Πρώτα πιες νερό, και αν δεν πιάσεις απασχόλησε ένα από τα δύο. Κάνε σeξ ή κάτι που θα σε βοηθήσει να μπει σεροτονίνη στον οργανισμό για να μειωθούν τα συμπτώματα της πείνας.

Κοιμήσου. Δεν είναι τυχαίο που οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ με τις τέλειες σιλουέτες κοιμούνται πολλές ώρες. 

Όταν πεινάς φάε μια χούφτα δημητριακά ή ξηρούς καρπούς. Και όμως μια μικρή χούφτα μπορεί να ανακόψει το αίσθημα της πείνας κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητος σε φυτικές ίνες.

Έχε πάντα μέσα στο σπίτι καρότα. Το θαυματουργό λαχανικό έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορεί να σε κρατήσει αξιοπρεπή μέχρι το επόμενο γεύμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις