Κύκλωμα εξαναγκαστικής πορνείας ξεσκέπασε η ΕΛ.ΑΣ. – Θύματα 51 γυναίκες ‑ Τις εξανάγκαζαν σε δεκάδες ερωτικά ραντεβού τη μέρα

Μεγάλο κύκλωμα trafficking, που δρούσε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Τα μέλη του κυκλώματς εκμεταλλεύονταν κυρίως γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, αφού αρχικά τους υπόσχονταν δουλειά με υψηλές απολαβές και καλές συνθήκες. Συνολικά, έγιναν 22 συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ διασώθηκαν 51 γυναίκες, θύματα των εγκληματικών οργανώσεων.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης «Αμαρυλλίς» (όπως ονομάστηκε), παρουσιάστηκαν νωρίτερα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Ιωάννη Σκούρα, μεταξύ άλλων να γνωστοποιεί:

«Για τον τερματισμό της δράσης του εν λόγω εγκληματικού δικτύου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, πρωινές και μεσημεριανές ώρες χθες (30 Ιουνίου 2023) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν έντεκα (11) μέλη του εγκληματικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκε έλεγχος σε δεκατρείς (13) οίκους ανοχής, όπου συνελήφθησαν και έντεκα (11) γυναίκες, ως προσωπικό των οίκων ανοχής.

Παράλληλα, διασώθηκαν 51 θύματα γυναίκες, από τις οποίες 48 υπήκοοι Κολομβίας, 2 Βενεζουέλας και 1 Αλβανίας, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία

Σχετικές δημοσιεύσεις