Κώστας Καραμανλής – Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει ότι η σύγκριση με τα πεπραγμένα μας είναι αμείλικτη

Για την πολιτική επικαιρότητα και τα σημαντικά έργα υποδομής μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ τοξικό πολιτικό κλίμα μέσα στη Βουλή και υπεύθυνος για αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν μιλά για κράτος δικαίου, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι δύο πρώην υπουργοί του είναι στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Καλό είναι εκτός από τη σύγκρουση, να έχουμε και τη σύγκριση», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ζήτησε παραιτήσεις και έφερε ένα νέο νομικό πλαίσιο για το πώς πρέπει να γίνονται οι νόμιμες επισυνδέσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με στάση του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι ο κ. Ράμμος βρίσκεται σε μία γκρίζα ζώνη με βάση το νομικό πλαίσιο, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί ενημέρωσε επιλεκτικά τους πολιτικούς αρχηγούς. Υπογράμμισε δε την ευθύνη του κ. Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και δημοσιοποίησε το θέμα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε επίσης ότι έχει αποκαλυφθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση παρακολουθούσε κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε ούτε μία σοβαρή πρόταση για τη θωράκιση του απορρήτου επικοινωνιών και βελτίωση του πλαισίου άρσης.

Τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και όλοι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της.

Ο κ. Καραμανλής έκανε επίσης λόγο για δύο διαφορετικούς κόσμους που συγκρούονται, επισημαίνοντας ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας κατέθετε την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ο ίδιος μαζί με τον Πρωθυπουργό και άλλους Υπουργούς βρισκόταν στην Κρήτη, , όπου επισκέφθηκαν σπουδαία έργα, όπως είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης και το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι.

«Στο τέλος, από αυτό κρίνουν οι πολίτες τους πολιτικούς. Από το έργο που παράγουν ή που δεν παράγουν», εκτίμησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίθεση και άρνηση στα πάντα, με ένα λόγο τοξικό, μας γυρίζει χρόνια πίσω. Γιατί καταλαβαίνει ότι η σύγκριση των δικών του πεπραγμένων με τα δικά μας πεπραγμένα είναι αμείλικτη», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε τέλος ότι έργα, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, πλέον επιτέλους προχωρούν, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις