Λευτέρης Αβραμάκης – «Ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται θα προστατέψει το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό του νερού και θα ακυρώσει στην πράξη τις «υποσχετικές» του κ Μητσοτάκη στην οικονομική ολιγαρχία»

Ανεπίδεκτος μαθήσεως, αμετανόητος και εμμονικά νεοφιλελεύθερος θέλει να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός και συνολικά η κυβέρνηση, προωθώντας εν μέσω προεκλογικής περιόδου την ιδιωτικοποίηση του νερού, της διαχείρισης απορριμμάτων, των ακτών και της περαιτέρω αποδυνάμωσης της προστασίας των περιοχών NATURA.

Παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο νεοφιλελευθερισμός οδήγησε στη διάλυση κρίσιμες δημόσιες δομές και υπηρεσίες και πλέον σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις στρέφονται στην επέκταση του δημοσίου τομέα, προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται καθολικά στις ανάγκες των πολιτών, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει την είσοδο ιδιωτών ακόμα και στη διαχείριση και διάθεση του νερού, που ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό προστατεύεται από το Σύνταγμα.

Είναι προφανές, ότι ο πρωθυπουργός έχοντας χάσει πλήρως το αφήγημα περί επιτελικού και αποτελεσματικού κράτους και βλέποντας την κατασκευασμένη δημοφιλία του να καταρρέει μετά την τραγωδία των Τεμπών, επισπεύδει μια έωλη νομοθετική παρέμβαση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να βρει ερείσματα στην οικονομική ολιγαρχία, υπογράφοντας «υποσχετικές» ότι αυτός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προωθεί τα οικονομικά τους συμφέροντα ακόμα και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού.

Το νομοσχέδιο αυτό του Υπουργείου Περιβάλλοντος όφειλε να έχει αποσυρθεί όπως ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, καθώς οι διατάξεις του είναι αντισυνταγματικές. Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει από τη δημόσια συζήτηση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με τη αρωγή για μια ακόμη φορά των ΜΜΕ που επιμένουν να αποκρύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο αυτού του νομοσχεδίου από τους πολίτες, θα αποτύχει.

Ακόμα και αν ψηφιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν θα εφαρμοστεί διότι θα καταργηθεί από την προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, που θα αναδειχτεί από τις επερχόμενες εκλογές. Το μόνο που επιτυγχάνει ο κύριος Μητσοτάκης είναι να πολλαπλασιάζει την οργή και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού που βλέπει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να προωθεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος συνολικά της κοινωνίας. Η εμπειρία άλλωστε της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είναι αρκετή για να κινητοποιήσει το σύνολο των πολιτών ενάντια στην καταστροφική και επικίνδυνη ιδιωτικοποίηση του νερού.    

Σχετικές δημοσιεύσεις