Λευτέρης Αβραμάκης – «Προκλητική αδράνεια της κυβέρνησης να σταματήσει τη χρήση του όρου Turkaegean από την Τουρκία»

περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν πρωτοκυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο η διαφημιστική καμπάνια της Τουρκίας υπό τον όρο Turkaegean, αφού προηγουμένως η Τουρκία κατοχύρωσε την ονομασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση τότε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες σε υπαλλήλους που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ενώ δεσμεύτηκαν δημόσια να αναλάβουν κάθε αναγκαία πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια καπήλευσης του Αιγαίου.

Όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έκαναν καμία ουσιαστικά ενέργεια για να εμποδίσουν τη χρήση του όρου Turkaegean. Η εκ νέου χρήση του όρου από την Τουρκία αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η ελληνική κυβέρνηση αδράνησε να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που αναμφίβολα άπτεται των εθνικών μας θεμάτων και συμφερόντων.

Η όψιμη αντίδραση δε του λαλίστατου Υπουργού Ανάπτυξης είναι να ρίξει τις ευθύνες στον Υπουργό Εξωτερικών. Η κίνηση αυτή του κ. Γεωργιάδη αποκαλύπτει κατ΄ αρχάς ότι το «επιτελικό κράτος» του κ Μητσοτάκη είναι ανίκανο να συντονιστεί ακόμα και για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Κατά δεύτερον αποκαλύπτει ότι η ΝΔ πρακτικά προετοιμάζεται για την επόμενη εσωκομματική ημέρα, μετά την ήττα της στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πρέπει να επιλυθεί και θα επιλυθεί από την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και των προοδευτικών δυνάμεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις