Συμπαιγνία σε βάρος των Σερραίων με ανταλλάγματα..

 Ένα ανίκανο σύστημα που διοικεί εδώ και χρόνια το Νομό Σερρών δείχνει και πάλι τα δόντια του.

Ένα σύστημα εξουσίας που χαρακτηρίζεται από Ανευθυνότητα, Προχειρότητα και Αποσπασματική Πολιτική. Τοπικοί παράγοντες, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματικοί και όχι μόνο, συναλλάσσονται, ακολουθώντας ιδιοτελή κίνητρα σε πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν το Νομό.

Έτσι έγινε και με το ζήτημα του Στρατοπέδου Παπαλουκά όπως και με την Λέσχη Αξιωματικών Σιδηροκάστρου. Ένα σύστημα εκτεθειμένο πλέον στα μάτια της κοινής γνώμης για υπόγειες συναλλαγές μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα του κ. Χαρδαλιά, με τις Ιερές Μητροπόλεις Σερρών και Νιγρίτης και Σιδηροκάστρου. Πάντα με τις πλάτες αυτοδιοικητικών που οι αντιδράσεις τους περιορίζονται σε μερικές βαρύγδουπες γραπτές δηλώσεις.

Χαρακτηρίζεται λοιπόν αυτό το σύστημα από Ανευθυνότητα γιατί εδώ και χρόνια αποπροσανατολίζουν τη Σερραϊκή κοινωνία με γενικόλογες στρεβλές διαβεβαιώσεις σχετικά με την ιδιοκτησία και την κυριότητα των στρατοπέδων. Και ρωτάμε υπάρχει ο υπηρεσιακός φάκελος με τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα και στοιχεία; Ποιος υπηρεσιακός παράγοντας παρακολουθεί το θέμα;

Χαρακτηρίζεται από Προχειρότητα γιατί εδώ και χρόνια δεν έχουν παρουσιάσει ούτε μία ολοκληρωμένη μελέτη σχετική με τη διαμόρφωση του πολιτιστικού πάρκου στο χώρο του στρατοπέδου Παπαλουκά,  και την αξιοποίηση των κτηρίων του όπως και της Λέσχης Αξιωματικών του Σιδηροκάστρου. Τώρα βέβαια χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα μάτια του κόσμου.

Τέλος χαρακτηρίζεται από Αποσπασματική Πολιτική γιατί αντί ενιαίου σχεδιασμού και συνεκτικής πρότασης για την αξιοποίηση των εκτάσεων και των κτηρίων, προτιμούν τις πολιτικές εντυπωσιασμού με εξαγγελίες περί Μουσείο Κωνσταντίνου Καραμανλή, χώρους εκδηλώσεων, χώρους συνεδριάσεων, αμφιθεάτρου 3000 θέσεων, δημοτικής βιβλιοθήκης κ.α.

Τώρα λοιπόν αφού σπατάλησαν και ξόδεψαν άπραγοι τον χρόνο τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις που το ίδιο το κόμμα που τους στηρίζει τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι συνυπογράφοντες των αποφάσεων, οι Δήμαρχοι Σερρών και Σιντικής αλλά και οι τοπικοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μοιράζονται εξίσου τις ευθύνες.

Εμείς καταγγέλλουμε στους κατοίκους του Νομού Σερρών τη συμπαιγνία εις βάρος τους και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες και την τοπική κοινωνία. 

Απέναντι σε τοπικούς άρχοντες, άβουλους και υποτακτικούς αντάμα, που δεν τολμούν να ορθώσουν ανάστημα θέτοντας ως προτεραιότητα τους τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές.

Σχετικές δημοσιεύσεις