Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή – Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της Αντιπολίτευσης η πρόταση δυσπιστίας

ABGENAKHS AYGENAKHS

Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης συνολικά, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι πρόκειται για μια πρόταση θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και απεγνωσμένη και, δυστυχώς, εθνικά ανεύθυνη.

Ο ΥπΑΑΤ κατήγγειλε την αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση με τον πιο αναίσχυντο τρόπο του πόνου και της οργής των 57 οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι στο κυνήγι της εξουσίας «επιλέγουν ξανά τα ψέματα, την συνωμοσιολογία, τους ακατανόητους συσχετισμούς και την αναίσχυντη κατασπίλωση, με μόνο στόχο να διχάσουν, να καλλιεργήσουν το μίσος και την υποβάθμιση των θεμελιωδών θεσμών της κοινωνίας μας, ώστε να κερδίσουν οι ίδιοι».

Έκανε αναφορά στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, επισημαίνοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη διχαστική της πολιτική απέκτησε σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και ζητεί το λόγο από μια κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να ρίξει φως στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Αναφέρθηκε στα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα της τελευταίας πενταετίας και στον επιτυχή χειρισμό των αλλεπάλληλων κρίσεων, αλλά και στις διεθνείς προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας μέσα από την πολιτική σταθερότητα που προσφέρει η διακυβέρνηση της ΝΔ. Και πρόσθεσε: «αντί η αντιπολίτευση να επιζητά τη σταθερότητα, τη συναίνεση και τη λογική στη χώρα μας, επιλέγει και πάλι, πολιτικούς τακτικισμούς, βιτριολική ρητορική και τον διχασμό. Και εάν ο διχασμός είναι το ιστορικό όπλο των εχθρών της πατρίδας μας, η πολιτική τυμβωρυχία, είναι το όπλο των ανικάνων να αρθρώσουν ουσιώδη πολιτικό λόγο».

Ο υπουργός χαρακτήρισε απόλυτα κατανοητό τον πόνο, την οργή και το πένθος των οικογενειών των θυμάτων καθώς «Χάσανε τα πάντα και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ζητούν δικαιοσύνη. 

Αλλά αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι αν σεβόμαστε τους νεκρούς είναι να ρίξουμε φως στο πολιτικό σκοτάδι που επιχειρεί να ρίξει η αντιπολίτευση στην υπόθεση των Τεμπών. 

Δεν ζητούμε να πενθήσουμε βουβοί.

Ζητούμε να πενθήσουμε αποδίδοντας δικαιοσύνη. Και δικαιοσύνη δεν αποδίδεται ούτε με ψέματα ή με δήθεν αποκαλύψεις για συνομωσίες, ούτε με προσπάθεια εκμετάλλευσης του «κοινού περί δικαίου αισθήματος» που έχει δημιουργηθεί και της συναισθηματικής λαϊκής φόρτισης.

Η δικαιοσύνη αποδίδεται από τα όργανα της Δικαιοσύνης.

Όχι από τα λαϊκά ή τα τηλεοπτικά δικαστήρια.

Δικαιοσύνη για τα Τέμπη θα αποδοθεί και αυτό είναι χρέος και δέσμευση της κυβέρνησης.

Αλλά σε αυτήν την υπόθεση οφείλουμε να αναζητήσουμε λάθη και παραλείψεις, εκεί που υπάρχουν, χωρίς υπερβολές αλλά με σοβαρότητα. Οφείλουμε να δούμε την πραγματικότητα χωρίς επιλεκτική μνήμη, αοριστίες ή με τις συνήθεις πρακτικές παραπληροφόρησης, χειραγώγησης και φανατισμού της κοινωνίας και δημιουργίας τοξικών εντυπώσεων που ακολουθεί με ευλάβεια η αντιπολίτευση. Οφείλουμε επιτέλους να ακολουθήσουμε την τεκμηριωμένη αλήθεια και την ωμή λογική».

Κλείνοντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθύμισε στην Αντιπολίτευση ότι πριν από περίπου 9 μήνες έλαβε απαντήσεις από τον λαό σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Και κατέληξε:

«Όπως πήραμε και εμείς ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τις παθογένειες που έρχονται από το χθες.

Παθογένειες που πρέπει να νικήσουμε ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα πραγματικά στον δρόμο του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του γνήσιου πατριωτισμού.

Και θα το επιτύχουμε. Διότι οι πολίτες δεν θέλουν οπισθοχώρηση, αλλά φυγή προς τα εμπρός χωρίς ποτέ ξανά επιστροφή στο χθες».

Σχετικές δημοσιεύσεις