Λύση από το Fashion for Good για την πλαστική σακούλα

Η πλατφόρμα μόδας Fashion for Good με έδρα το Άμστερνταμ ξεκίνησε ένα νέο πιλοτικό πρότζεκτ με στόχο την ανάπτυξη μιας κυκλικής λύσης για τις πλαστικές σακούλες.

Το κυκλικό πιλοτικό πρόγραμμα Polybag Pilot, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εκκίνηση στις αρχές του 2020 και θα διαρκέσει περίπου τρεις έως πέντε μήνες, υλοποιείται σε συνεργασία με κορυφαία ονόματα της βιομηχανίας της μόδας, όπως οι Adidas, C & A, Kering, Otto Group και PVH Corp. και αξιοποιεί τεχνολογία κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την πρωτοποριακή Cadel Deinking με έδρα την Ισπανία.

Η τεχνολογία αποσυνθέτει και αφαιρεί το μελάνι από τις πλαστικές σακούλες που απορρίπτονται μετά τη χρήση τους και παράγει σφαιρίδια πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE), τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατασκευαστούν νέες σακούλες.

Οι πιλοτικοί εταίροι στο πρότζεκτ θα προμηθεύουν τα απορρίμματα μετά τη συλλογή τους από τα κέντρα διανομής των brand και τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Μόλις παράγονται τα σφαιρίδια, η μητρική εταιρεία της Cadel, Gaviplas, θα κατασκευάζει νέες πλαστικές σακούλες που μπορούν να εισέλθουν ξανά στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Περίπου 180 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες παράγονται κάθε χρόνο για την αποθήκευση, μεταφορά και προστασία ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ. Λιγότερο από το 15% από τις πλαστικές σακούλες που κυκλοφορούν, συλλέγονται για ανακύκλωση, σύμφωνα με το Fashion For Good.

Σχετικές δημοσιεύσεις