Οι δικαστές κατέληξαν πως 3 από τους 8 κατηγορούμενους θα πρέπει να καταδικαστούν για το πλημμέλημα της πρόκλησης πλημμύρας εξ αμελείας. Πρόκειται για την πρώην δήμαρχο Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη, μια υπάλληλο της περιφέρειας υπεύθυνης για την αστυνόμευση των ρεμάτων και τον τότε προϊστάμενο της πολεοδομίας Ελευσίνας.
Προηγήθηκε μια αναφορά στο σκεπτικό των δικαστών, «για να γνωρίζουν τα θύματα γιατί οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν και οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι, γιατί καταδικάστηκαν», όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος της έδρας.
Η πρόεδρος Αργυρώ Νικολακούδη σημείωσε ότι η μετεωρολογική υπηρεσία αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όφειλαν να ενημερώσουν νωρίτερα τους πολίτες για την νεροποντή που αναμενόταν, αλλά και πως αστυνομία και τροχαία παρέλειψαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προφύλαξη των πολιτών που βρίσκονταν στο δρόμο.
Οι δικαστές αποφάσισαν την πλήρη απαλλαγή 5 κατηγορουμένων για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, παράβασης καθήκοντος, πρόσκληση πλημμύρας κατ’εξακολούθηση και παραβίαση κανόνων οικοδόμησης.
