«Μέγας Αλέξανδρος» – Όλα έτοιμα για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας»

Έπειτα από δύο χρόνια προσμονής, η Βόρεια Ελλάδα ετοιμάζεται να ζήσει και πάλι μία ανεπανάληπτη διπλή γιορτή του αθλητισμού: Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin και ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, στέλνοντας μηνύματα ζωής μέσα από την συμμετοχή 10.000 δρομέων όλων των ηλικιών.

Η επίσημη παρουσίαση των δύο διοργανώσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (15/11) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι συνολικά 2.000 επιπλέον θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), που ήδη λειτουργεί στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO (καθημερινά εκτός Τετάρτης 17/11, ώρες 10:00 – 19:00).
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 12:15, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), οι οποίοι θα είναι φέτος αφιερωμένοι στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου και θα πάρουν το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, που υπήρξε η πρώτη νικήτρια στην ιστορία του θεσμού στους Δρόμους των 5.000 και 10.000μ..
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:00, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος της Πλ. Αριστοτέλους), τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 17:30, αφετηρία: Λεωφ. Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 20:15, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).
Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος των δύο διοργανώσεων θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και όλοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Θεσσαλονίκη υποδέχεται έπειτα από πολύ μεγάλο διάστημα τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, οι οποίες αποτελούν τουριστικό προϊόν, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που μας έχουν υποδειχθεί», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και αποκάλυψε: «Έχω επίσης τη χαρά να ανακοινώσω ότι οι διοργανωτές ανέλαβαν να ανακατασκευάσουν έξι δημοτικά γήπεδα της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι την εκκίνηση του αγώνα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιπερφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων: ««Επιτέλους! Επιτέλους, μπορούμε να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι άντεξαν μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης της τελικής ημερομηνίας διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων. Για την ερχόμενη χρονιά υπάρχει η σκέψη για κάτι ακόμα μεγαλύτερο: Να ζωγραφίσουμε ένα επιπλέον χαμόγελο για το Δημοτικό Βρεφοκομείο “ Άγιος Στυλιανός”, όπου ξέρουμε ότι γίνεται μία σπουδαία δουλειά και εκεί μεγαλώνουν ψυχές που θέλουμε να είναι χαρούμενες».
Την τελευταία λέξη είχε ο Γενικός Διευθυντής των διοργανώσεων, Δρόσος Χριστόπουλος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Προετοιμαστήκαμε πέντε φορές για τη διεξαγωγή των αγώνων, τρεις στον Μαραθώνιο και δύο στον Ημιμαραθώνιο, αλλά οδηγούμασταν σε υποχρεωτικές μεταθέσεις. Δημιουργήσαμε τον virtual αγώνα, κρατήσαμε την ετοιμότητα στελεχών μας στο 100% και φτάσαμε στο σήμερα, που με κοινή απόφαση των φορέων θα γίνουν για πρώτη φορά οι δύο διοργανώσεις την ίδια ημέρα και είμαι βέβαιος ότι θα διεξαχθούν άψογα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά πιστεύουμε ότι θα πετύχει, επειδή έχουμε την τεχνογνωσία για να τα καταφέρουμε».
Χαιρετισμούς στη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν, επίσης, ο Τάσος Τομπούλης (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης), ο Φάνης Παπάς (Γενικός Γραμματέας Ο.Ε.), ο Νίκος Σαπουντζής (Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού ΜΕΑΣ Τρίτων), ο Γιάννης Ποδιώτης (Γενικός Γραμματέας ΜΕΑΣ Τρίτων), οι μαραθωνοδρόμοι Ιάσων Ιωαννίδης και Σόνια Τσεκίνι, αλλά και ο Διευθυντής Marketing, Επικοινωνίας και Digital Strategy της ZeniΘ, Μάνος Εξαρχουλάκος.

Σχετικές δημοσιεύσεις