Παρέμβαση με ποδήλατα έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

«Υπάρχουμε κι εμείς», «Σεβασμός και στήριξη της ποδηλατοκίνησης» ήταν τα κεντρικά συνθήματα της ποδηλατικής παρέμβασης που πραγματοποίησαν μέλη συλλογικοτήτων και οργανώσεων έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ξεκίνησε το απόγευμα με θέμα το κυκλοφοριακό.
«Η διαμαρτυρία μας γίνεται με αφορμή τον θάνατο της ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου σε μια εποχή που όλοι μιλάνε για την ατομική ευθύνη αλλά πρέπει και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε ο εκπρόσωπος της συλλογικότητας Gymnosophy Κώστας Τερζόπουλος.
Οι ποδηλάτες ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφιστεί η ανακήρυξη του 2022 ως έτος Αστικής Ποδηλασίας και να δοθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια, τα αρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποδηλατικές υποδομές. Παράλληλα, ζητούν την κατασκευή ασφαλούς δικτύου ποδηλατόδρομων και 30 χιλιόμετρα την ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας σε όλους τους δρόμους της πόλης, εκτός των λεωφόρων που θα παραμείνει στα 50χλμ/ω.

Σχετικές δημοσιεύσεις