Μαραθώνια εκπομπή για τους άστεγους και οικονομικά αδύναμους της Θεσσαλονίκης

Απλοί πολίτες, επιχειρηματίες και πολιτικοί, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, από νωρίς το πρωί συμμετέχουν στην 4η μαραθώνια εκπομπή για την κοινωνική εταιρική ευθύνη και επιχειρηματικότητα που διοργανώνει το ka-business.gr, με σκοπό να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους άστεγους και οικονομικά αδύναμους της Θεσσαλονίκης.

«Καινοτομία και ανάπτυξη δίχως κοινωνικό πρόσωπο και χωρίς βοήθεια στον συνάνθρωπο, δεν υπάρχει και αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε με τη σημερινή μαραθώνια εκπομπή για την κοινωνική εταιρική ευθύνη και επιχειρηματικότητα του ΚΑ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2019», υπογράμμισε η δημιουργός του ka-business.gr Ραλλιώ Λεπίδου και σημείωσε πως, «από το πρωί σήμερα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και θα συνεχίσουμε μέχρι και τα Θεοφάνια. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα θα τα προσφέρουμε φέτος στους άστεγους και σε ευπαθείς οικογένειες του δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι συγκινητική η συμμετοχή και η προσέλευση του κόσμου αν και είναι μια παγωμένη ημέρα».

Το παρόν έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μέσα από τις εργασίες της Μαραθώνιας Εκπομπής μίλησε για το άλλο πρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη Μακεδονία των τεσσάρων αξόνων, στην κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ της Περιφέρειας, στην υπογεννητικότητα, τις προσπάθειες της ΠΚΜ να στηρίξει τις ευπαθείς οικογένειες, αλλά και εξήγγειλε τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αντιπεριφέρειας Καινοτομίας στη Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε αναφορά και σε μια «αλυσίδα» δράσεων, προς όφελος των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και ευπαθών ατόμων, αναφέροντας πως, «όλοι παλεύουμε για τις οικογένειες μας». Αναλυτικά, μίλησε για την παροχή τροφίμων και αναγκαίων αγαθών, για κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης σε κάθε Δήμο, ιδίως για τις κακοποιημένες γυναίκες, για τη περαιτέρω δημιουργία κοινωνικών φαρμακείων και παντοπωλείων – αναβαθμίζοντας τη διαβίωση και των πολιτών τρίτης ηλικίας -, καθώς και για τη δημιουργία θέσεων σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία για παιδιά οικογενειών που βιώνουν οικονομική δυσπραγία.

«Η κοινωνική ευθύνη, γίνεται προσωπική μου ευθύνη για να γίνει πιο οργανωμένη στον ευρύ χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αλλά αφού είμαστε ευαίσθητοι ως κοινωνία, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να οργανώσουμε αυτή την ευαισθησία», επισήμανε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Θέλω να ξαναδώ τη Θεσσαλονίκη μεγάλη πόλη των Βαλκανίων και της ιστορίας. Από την ιστορία της να πάρουμε τον τρόπο και μέσα από την τουριστική της ανάπτυξη, την ανάπτυξη της καινοτομίας. Πρέπει να καταστήσουμε την καινοτομία προσβάσιμη για όλους. Θα στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες», σημείωσε ο ίδιος.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Σχετικές δημοσιεύσεις