Μεγάλα κανάλια των ΗΠΑ σταμάτησαν να εκπέμπουν στη Ρωσία

Τα τηλεοπτικά κανάλια CBS, ABC και CNN News με έδρα τις ΗΠΑ σταμάτησαν να εκπέμπουν στη Ρωσία εν μέσω της θέσπισης νόμου που τιμωρεί τις ψεύτικες ειδήσεις.

Το CBS News δεν εκπέμπει αυτήν τη στιγμή από τη Ρωσία, καθώς παρακολουθούμε τις συνθήκες για την ομάδα μας επιτόπου, δεδομένων των νέων νόμων για τα μέσα ενημέρωσης που ψηφίστηκαν σήμερα”, δήλωσε το CBS News, σύμφωνα με την πύλη Deadline.

Το ABC News είπε επίσης ότι λόγω «νέου νόμου περί λογοκρισίας που ψηφίστηκε στη Ρωσία σήμερα, ορισμένα δυτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του ABC News, δεν εκπέμπουν από τη χώρα απόψε».

Νωρίτερα το CNN ανακοίνωσε την αναστολή της εκπομπής στη Ρωσία, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι του ανέστειλαν τη δουλειά τους στη Ρωσία.

Με τη σειρά του, το BBC News είπε ότι θα συνεχίσει την υπηρεσία του στα ρωσικά εκτός Ρωσίας. Στις 4 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νομοσχέδιο που θεσπίζει ποινική ευθύνη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις