ΜΕΡΑ 25 – ΣΕΡΡΕΣ Είναι νόμιμο το «εργοτάξιο» δίπλα από την Μητρόπολη;

ΜΕΡΑ 25

Εδώ και δεκαετίες η ΠΛΑΤΕΙΑ δίπλα από την Μητρόπολη Σερρών θεωρείται (και είναι;) δημόσιος χώρος. Εκατοντάδες παιδιά διαχρονικά μεγάλωσαν και μεγαλώνουν με την φράση: «Θα βρεθούμε για παιχνίδι στη Μητρόπολη».
Επίσης είναι γνωστό, ότι και άλλες φορές επιχειρήθηκε (σε επίπεδο συζητήσεων) να αλλάξει η μορφή της Πλατείας.
Και ξαφνικά εδώ και κάποιες ημέρες με πρόσχημα (από ποιους άραγε;) ότι θα γίνουν κάποιες ασήμαντες παρεμβάσεις, στήθηκε ένα κανονικό «εργοτάξιο» και άρχισαν εργασίες ανάπλασης και ουσιαστικά περιφράσσεται η Πλατεία αφού σηκώνεται τοίχος ύψους περίπου 80 εκατοστών και από ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.
Επειδή μέχρι τώρα ο χώρος ήταν ελεύθερος για όλους και κυρίως για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και επειδή ανησυχούμε με αυτά που βλέπουμε, εγκαίρως καλούμε την Δημοτική Αρχή, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο να απαντήσουν :Γνώριζαν ότι θα γίνουν εργασίες στο χώρο;

1 Ο χώρος ανήκει στο δήμο ή στην εκκλησία; Έχει εκδοθεί άδεια και τι ακριβώς κατασκευάζεται; Έχει και στο παρελθόν ζητηθεί παρόμοια άδεια και ποια ήταν τότε η απάντηση του δήμου; Οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές γνωρίζουν το θέμα και ποια είναι η άποψή τους;

2 Η θέση μας, σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρη: Ο δημόσιος χώρος ανήκει στους πολίτες. ΟΧΙ στην παραπέρα τσιμεντοποίηση. ΟΧΙ στην περίφραξη των ελεύθερων χώρων.
ΜέΡΑ25 Σερρών

Σχετικές δημοσιεύσεις