Μπάιντεν σε Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Περήφανος ο πατέρας σου από εκεί ψηλά»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τον αδερφό του Θανάση και την υπόλοιπη ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς βρέθηκαν στο Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ (έγινε ξανά για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια καθώς οι ομάδες δεν ήθελαν να πάνε στον Ντόναλντ Τραμπ).

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ολόκληρη την οικογένειά του για όσα έχουν καταφέρει.

«Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους Πρωταθλητές του 2020/21 του ΝΒΑ, τους Μιλγουόκι Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους Τελικούς ήσασταν κάτω με δύο ήττες, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα! Τώρα ξεκινάς! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο.

Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη που σε κοιτάζει, όπως κι ο πατέρας σου από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε εκπροσωπώντας όλη την ομάδα: 

«Είναι κάτι υπέροχο. Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού, είμαστε ευγνώμονες για αυτή την ευκαιρία. Ένα παιδί από τα Σεπόλια, την Αθήνα, που μεγάλωσε από Νιγηριανούς γονείς, που πάλευαν για να μας δώσουν τα πάντα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στον Λευκό Οίκο, να γνωρίσουμε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειές μας, οι οποίες προφανώς είναι μεγάλο κομμάτι του ποιοι είμαστε, κάνουν κι αυτές θυσίες. Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τις κουβαλάμε στην καρδιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους των Μπακς, είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Μας υποστήριζαν πάντα, ακόμη κι όταν ήμασταν η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε δίχως αυτούς.

Για όλους εκεί έξω, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, χωρίς να τα παρατάς, με το να παλεύεις να είσαι καλός και να έχεις όνειρα, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα όλη μου τη ζωή και τώρα είμαι στον Λευκό Οίκο. Χωρίς την σκληρή δουλειά τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό».

Σχετικές δημοσιεύσεις