Μπακογιάννης: Έχουν καεί 25.000 στρέμματα στην Εύβοια

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια με την μεγάλη φωτιά στην περιοχή, να έχει κάψει περίπου 25.000 στρέμματα, όπως ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αναφερόμενος στην οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στην Εύβοια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς γιατί η φωτιά συνεχίζει. Η πρώτη ένδειξη που έχουμε είναι ότι έχουν καεί περίπου 25.000 στρέμματα».

«Περάσαμε μία πάρα πολύ δύσκολή νύχτα, οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε δύο ενεργά μέτωπα και ταυτόχρονα αναζωπυρώσεις που δυστυχώς είναι προβλεπόμενες καθότι το δάσος έχει πολύ καύσιμη ύλη”, είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Εύβοια μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Το μέλημα μας συνεχίζει να είναι πρώτα από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας και ταυτόχρονα να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τις ζημιές στο οικοσύστημα. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Χθες το μεσημέρι αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε τέσσερις προληπτικές οργανωμένες εκκενώσεις οικισμών, σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπακογιάννης για την μεγάλη καταστροφή που ευτυχώς δεν είχε ως αποτέλεσμα καμένα σπίτια και απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Σχετικές δημοσιεύσεις