Μ-Λ ΚΚΕ: Κυβερνητική κοροϊδία σε χιλιάδες ανέργους

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσπαθώντας να φανεί ότι εργάζεται για την εύρεση εργασίας σε ανέργους, υλοποιεί ένα πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου, σύμφωνα με την περιγραφή, χρησιμεύει «για την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους».

Σύμφωνα λοιπόν με τη ΔΥΠΑ, με το πέρας των προϋποθέσεων του προγράμματος, οι άνεργοι που θα το παρακολουθούσαν, πέρα από «την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων» τους και συγκεκριμένα την «απόκτηση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων», θα λάμβαναν και το ποσό των 1.000 ευρώ. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες τους, 20.917 άνεργοι δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσό, παρότι έχουν τελειώσει από τον Δεκέμβριο την κατάρτιση. Το κυβερνητικό θράσος, μάλιστα, είναι τόσο που αν και δεν κατέβαλε το επίδομα ψηφιακής κατάρτισης στον λογαριασμό των 20.917 ανέργων, εξέδωσε ανακοίνωση πως έχουν πληρωθεί! Ενόψει των εκλογών μια ακόμη κυβερνητική απάτη!

Την ώρα που ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για καλύτερες συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, τμήμα του ελληνικού λαού πέραν του ότι έχει πραγματική ανάγκη τα χρήματα, παλεύει να μη βρεθεί εκτός εργασίας μπροστά στην κυβερνητική πολιτική της κοροϊδίας και της περαιτέρω εξαθλίωσής του. Η μη, λοιπόν, πληρωμή του ποσού και μάλιστα μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι μια ακόμα απόδειξη της κυβερνητικής αναλγησίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις