Τάσος Χατζηβασιλείου στον Αθήνα 9.84: «Να ξαναφέρουμε τους νέους Σερραίους στον τόπο μας»

«Στην απογραφή πληγωθήκαμε. Χάσαμε χιλιάδες νέους που έφυγαν από τον τόπο μας, κυρίως για να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ξαναφέρουμε τους νέους Σερραίους στον τόπο μας», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

Ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στο όραμά του για την επόμενη ημέρα στις Σέρρες. «Ως νέος βουλευτής ήμουν παρών και στα μικρά και στα μεγάλα. Τόσο στις Σέρρες όσο και σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό. Κοιτάω τους συμπολίτες μου με καθαρό βλέμμα στα μάτια και τους ζητώ να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου για να συνεχίσω να εργάζομαι μαζί τους για την προκοπή, την ευημερία και την σταθερότητα του τόπου μας. Οι Σέρρες διαθέτουν ισχυρό αναπτυξιακό απόθεμα. Πρέπει σήμερα, μετά από τα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να αρχίσουμε να φέρνουμε τους Σερραίους πίσω. Αυτό είναι το μεγάλο μου όραμα και αισιοδοξώ ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε», τόνισε. 

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στο πολιτικό τοπίο στην Τουρκία. «Η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή στη γειτονική χώρα. Όποιος και να επικρατήσει στις τουρκικές εκλογές, δεν αναμένω μεγάλες αλλαγές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. O αναθεωρητισμός έχει εξελιχθεί σε δομικό στοιχείο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και τον ασπάζονται όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας. Βέβαια, είναι θετική η αναφορά του Κιλιτσντάρογλου στην ανάγκη αναζωογόνησης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, όμως μιλάει ακόμα στη θεωρία», δήλωσε. «Μέχρι τις εκλογές δεν αναμένουμε κάποια αλλαγή. Ο Ερντογάν αυξάνει τη ρητορική πίεση προς την Ελλάδα γιατί χρειάζεται να προσεταιριστεί το εθνικιστικό ακροατήριο, αφού απέναντί του έχει την Ακσενέρ με παρόμοια στόχευση. Έχουμε ένα διαγωνισμό για το ποιο από τα δυο μπλοκ θα προσελκύσει τον εθνικιστή ψηφοφόρο», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου σκιαγράφησε την επόμενη μέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Ο σεισμός παραμένει πολιτικός επιταχυντής στη γειτονική χώρα. Ό,τι και να γίνει μετά τις εκλογές, η Τουρκία έχει αδήριτη ανάγκη από ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη για την ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών που έχουν κυριολεκτικά ισοπεδωθεί. Η σχέση Άγκυρας-Βρυξελλών διέρχεται υποχρεωτικά από την Αθήνα. Την επόμενη των τουρκικών εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αν η Τουρκία επιθυμεί μια πραγματικά εταιρική σχέση με την Ευρώπη, θα πρέπει υποχρεωτικά να βελτιώσει και τις σχέσεις με την Ελλάδα. Με απλά λόγια, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι βαρόμετρο για τις ευρωτουρκικές σχέσεις», υπογράμμισε. 

Σχετικές δημοσιεύσεις