Νέα ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή των Άνω Ποροΐων – Έντονη σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, στην περιοχή των Άνω Ποροΐων.

Σήμερα τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα, στις 00:02, σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 2.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο 60 χλμ βόρεια των Άνω Ποροΐων και με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Στις 25 και 26 Απριλίου 2022, σημειώθηκαν συνολικά οκτώ σεισμικές δονήσεις, με την ισχυρότερη να είναι 3.6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Στις 7 Μαΐου 2022, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και με εστιακό βάθος μόλις 6,7 χιλιομέτρων.

Στις 26 Απριλίου 2022, ο Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, υπογράμμισε πως έχει εκδηλωθεί μία σεισμικότητα σε μία ζώνη που ουσιαστικά διαγράφει όλο το νότιο τμήμα του όρους Μπέλες και τόνισε με έμφαση πως πρόκειται για μία ζώνη που δεν έχει «δώσει» μεγάλο σεισμό στο παρελθόν, «δίνει» όμως συχνά πυκνά μικρούς σεισμούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις