ΝΑΣΑ – Το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο έστειλε δοκιμαστικές εικόνες από απόσταση 2.000 ετών φωτός!

Η εικόνα που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 16 Μαρτίου από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb είναι μια δοκιμαστική λήψη – όχι επίσημη επιστημονική παρατήρηση – για να δούμε πώς συνεργάστηκαν οι 18 εξαγωνικοί καθρέφτες του, για μια ενιαία συντονισμένη εικόνα που ελήφθη 1 εκατομμύριο μίλια (1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα) μακριά από τη Γη . Οι αξιωματούχοι είπαν ότι λειτούργησε καλύτερα από το αναμενόμενο.

Τον περασμένο μήνα, η NASA εξέτασε ένα πολύ πιο κοντινό αστέρι με 18 ξεχωριστές εικόνες από τα τμήματα καθρέφτη του .

Οι επιστήμονες είπαν ότι ζαλίστηκαν καθώς έβλεπαν να φτάνουν οι τελευταίες φωτογραφίες από τις δοκιμές. Η δοκιμαστική εικόνα της NASA στόχευε σε ένα αστέρι 100 φορές πιο αμυδρό από ό,τι μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι — 2.000 έτη φωτός μακριά. Ένα έτος φωτός είναι σχεδόν 6 τρισεκατομμύρια μίλια (9,7 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα).

Αυτή η εικόνα που έγινε διαθέσιμη από τη NASA την περασμένη Τετάρτη δείχνει το αστέρι 2MASS J17554042+6551277 που χρησιμοποιείται για την ευθυγράμμιση των κατόπτρων του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb, με τους γαλαξίες και τα αστέρια που το περιβάλλουν. Το εξαγωνικό σχήμα των καθρεφτών του Webb και τα φίλτρα του έκαναν το αστραφτερό αστέρι να φαίνεται πιο κόκκινο και αιχμηρό. Οι πρώτες επιστημονικές εικόνες δεν αναμένονται μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις