Νύχτα επεισοδίων – Εικόνες καταστροφής σε Δυτική Αττική και Θεσσαλονίκη

 Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και ‘Ανω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Όπως έγινε γνωστό πριν απο λίγο απο την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους να μείνουν σε κλειστούς χώρους, καθώς εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί.

Όμως, πυρά από αγνώστους δέχθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα κοντά στην περιφερειακή του Αιγάλεω, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με την πυροσβεστικής δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ οι πυροσβέστες ενημέρωσαν άμεσα το κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος πως δέχτηκαν σκάγια και οπισθοχώρησαν. Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Παράλληλα, στα ‘Ανω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στην διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Φθορές σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν Ρομά που εισέβαλλαν στο εσωτερικό του, ενώ καταγράφηκαν επίσης και ξυλοδαρμοί εναντίον του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του καταστήματος τους οποίους και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα grtimes.gr και τα όσα είπαν υπάλληλοι, όλα ξεκίνησαν «όταν Ρομά τηλεφώνησαν στο μαγαζί και ζήτησαν τραπέζι. Όταν τους είπαμε ότι δεν έχει, μας απείλησαν ότι θα έρθουν και θα μας δείρουν», περιγράφει υπάλληλος του καταστήματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις