Οι αρχαίοι Κινέζοι καλλιεργούσαν και κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high

Μπορεί ο σύγχρονος νόμος υπερ της πώλησης προϊόντων κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους να θεωρείται πρόοδος των κοινωνικών νορμών, αλλά φαίνεται πως κάνουμε λάθος.

Ο καπνός της κάνναβης είναι περιζήτητος εδώ και πολλά χρόνια. Στα βουνά της αρχαίας Κίνας, πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια, οι άνθρωποι κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τις αποδείξεις που χρειάζονταν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νεκροταφείο Jirzankal. Το Jirzankal είναι ένας ιστορικός τόπος ταφής στα βουνά Pamir της Κεντρικής Ασίας. Οι επιστήμονες μελέτησαν θυμιατήρια από την τοποθεσία και βρήκαν υπολείμματα μαριχουάνας που πιστεύουν ότι χρονολογούνται αιώνες πίσω.

Τα δείγματα είναι πλούσια σε THC, την ψυχοδραστική ουσία που βρίσκεται στα ζιζάνια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα υπολείμματα στους σωλήνες είχαν υψηλότερη συγκέντρωση THC από την άγρια ​​κάνναβη στην περιοχή. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι, στην αρχαιότητα, οι ντόπιοι συγκέντρωναν ή ακόμη και καλλιεργούσαν ένα είδος κάνναβης, ώστε να νιώθουν «διαφορετικά».

Η ανασκαφή του Jirzankal έφερε στο φως μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα οστά που ήταν θαμμένα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πολλά από αυτά δεν ήταν εγγενή στην περιοχή. Αυτά τα υπολείμματα μεταναστών υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα βουνά Παμίρ ήταν συνδεδεμένα με ένα αρχαίο εμπορικό δίκτυο τύπου Δρόμου του Μεταξιού. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Robert Spengler, αυτό υποδηλώνει ότι η μαριχουάνα μπορεί να ανταλλάσσονταν κατά μήκος του μονοπατιού.

Σχετικές δημοσιεύσεις