Ο βορράς της Αττικής έχει μυστικές παραλίες

Γνωρίζατε ότι μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικές παραλίες; Απολαύστε μια πτήση πάνω από τρεις παραλίες που περιβάλλονται από κάθετους βράχους και μικρούς όρμους που θα σας κάνουν να νιώσετε την ηρεμία της φύσης και την ομορφιά του τοπίου. Βρίσκονται κοντά στην παραλία του Σέσι στη Βόρεια Αττική, μετά τη λίμνη του Μαραθώνα. 

Ψιλό βοτσαλάκι, αρμυρίκια που παρέχουν απλόχερα τον ίσκιο τους και ωραία, διάφανα νερά. Το Σέσι (το μεγάλο, γιατί υπάρχει και μικρό, θα επεκταθούμε σε λίγο) απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, και για να το ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα (βατού) χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να ελπίζετε σε πλήρη απομόνωση: το Σέσι είναι ένα ακόμα μυστικό που διέρρευσε, οπότε τα Σαββατοκύριακα μαζεύει κάμποσο κόσμο.Θα βρείτε καντίνα για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, και ελάχιστες ομπρέλες αν δεν προλάβετε ελεύθερο αρμυρίκι.

H Παραλία Λιμανάκι, που θυμίζει το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου σε μικρογραφία, καθώς περιβάλλεται από κάθετα, απότομα βράχια και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα. Η πρόσβαση γίνεται από παραλιακό μονοπάτι.

Η Παραλία Μικρό Σέσι που μοιάζει με αυτές των Σποράδων και περιβάλλεται από δάσος και μικρό λιβάδι.

Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη, από ένα μονοπάτι. Στο επόμενο ταξίδι σας, μην τα χάσετε!

Σχετικές δημοσιεύσεις