Ο πάγκος προσφέρει γκολ και ασίστ

Σε μια σεζόν που είναι γεμάτη παιχνίδια, μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους οφείλει να έχει και γεμάτο ρόστερ. Αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Και, αν μη τι άλλο, ο Άρης στη φετινή Super League έχει αποδείξει πολλάκις πως ο πάγκος είναι – ίσως – πιο πλήρης από ποτέ.

Το πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο οποίο οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-0 για τη 2η αγωνιστική των Play Off, ήταν απλά μια ακόμη απόδειξη του ότι ο Άκης Μάντζιος μπορεί να γυρίζει στους αναπληρωματικούς του και να μην προβληματίζεται για το ποιον θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει πληθώρα, υπάρχει ποιότητα. Κι αυτό μεταφράζεται, πολύ συχνά, σε πολύτιμους βαθμούς.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο παρουσιάζει τους δέκα (10) αγώνες στους οποίους ο Άρης πήρε είτε ασίστ είτε γκολ είτε και τα δύο από ποδοσφαιριστές που πέρασαν αλλαγή:

1.Άρης – Λαμία 3-1 (1η αγωνιστική): Με το σκορ στο 0-1, ο Μίχαελ Ένινγκ περνάει στο παιχνίδι τους Κρίστιαν Λόπεθ (52’) και Φακούντο Μπερτόγλιο (71’). Ο Ισπανός φορ ισοφαρίζει στο 78’, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός κερδίζει το πέναλτι με το οποίο ο Μπρούνο Γκάμα (78’) κάνει το 2-1 και κρατάει για τον εαυτό του το τελικό 3-1 (89’).

2.Λάρισα – Άρης 0-3 (6η αγωνιστική): Ο Δημήτρης Μάνος (18’, 73’) είχε κρίνει την έκβαση του αγώνα, αλλά ο Σαντέ Σίλβα, που πέρασε αλλαγή στο 69’, έβαλε στις καθυστερήσεις το… κερασάκι στην τούρτα.

3.Άρης – Ολυμπιακός 1-2 (10η αγωνιστική): Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα, όταν Σίλβα (58’) και Μπερτόγλιο (69’) μπήκαν στο ματς. Η συνεργασία τους έφερε το γκολ από τον Αργεντινό στο 74’, αλλά η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε.

4.Ατρόμητος – Άρης 2-2 (11η αγωνιστική): Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και με παίκτη λιγότερο. Ο Άκης Μάντζιος ρίχνει στον αγώνα τους Έργκις Κάτσε (59’) και Σίλβα (59’) και δυο λεπτά μετά ο Αλβανός μέσος μειώνει από πάσα του Πορτογάλου. Στο 76’ περνάει ως αλλαγή και ο Ντάνιελ Μαντσίνι που έδωσε στο 81’ την ασίστ για το τελικό 2-2.

5.Άρης – ΝΠΣ Βόλος 2-0 (15η αγωνιστική): Ο Άρης ήταν ήδη μπροστά στο σκορ όταν μπήκαν στο ματς οι Μπερτόγλιο (73’) και Τζέιμς Τζέγκο (73’). Οι δυο τους συνεργάστηκαν για το 2-0 από τον Αργεντινό στο 81’, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

6.ΑΕΚ – Άρης 0-2 (21η αγωνιστική): Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στο ΟΑΚΑ. Το 0-1 δεν έδινε σιγουριά στην ομάδα του Άκη Μάντζιου που χρησιμοποίησε τους Μάνο (67’) και Σίλβα (74’). Ο πρώτος σέρβιρε, ο δεύτερος σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

7.Ολυμπιακός – Άρης (23η αγωνιστική): Πάλι μπροστά στο σκορ οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Θεσσαλονικείς είχαν απάντηση. Μαντσίνι (59’) και Κώστας Μήτρογλου (66’) ρίχνονται στη μάχη, με τον πρώτο να κερδίζει το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο δεύτερος στο 83’.

8.Άρης – Ατρόμητος 3-0 (24η αγωνιστική): Το «τρίποντο» είχε γείρει υπέρ του Άρη όταν ο Μάντζιος χρησιμοποίησε τους Μάνο (64’) και Σίλβα (69’). Ο Έλληνας φορ έδωσε την πάσα στον Πορτογάλο εξτρέμ για το τρίτο γκολ του Άρη στο 80’.

9.ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 (25η αγωνιστική): Όλοι θυμούνται τον τρόπο που ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, όμως… Οι «κίτρινοι» είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων από το 69’ με τον Μάνο, που είχε μπει στο ντέρμπι ως αλλαγή στο 55’. Δεν έφτανε…

10.Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (2η αγωνιστική Play Off): Έπειτα από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ο Μάντζιος αποφασίζει να βάλει στο ματς τους Μάνο (59’) και Σίλβα (59). Ο Πορτογάλος αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, ανοίγοντας το σκορ (69’) και δίνοντας την ασίστ στον Έλληνα φορ για να το κλείσει στις καθυστερήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις