Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας αποκλείει νέο εθνικό lockdown

Ο τυνήσιος πρωθυπουργός Χισάμ Μασίσι απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επιβολής lockdown σε εθνική κλίμακα, παρά τη συνεχιζόμενη εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μετέδωσε χθες Δευτέρα το τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Πάντως θα εξεταστεί η πιθανότητα της επιβολής πιο αυστηρών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της υγείας των πολιτών και της οικονομικής δραστηριότητας, πρόσθεσε ο κ. Μασίσι.

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.285 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να σπάει έτσι το φράγμα των τριακοσίων χιλιάδων και να φθάνει τα 301.627. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 48 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της βόρειας Αφρικής να φθάνει τους 10.352 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο έφθασε τους 2.750, εκ των οποίων 516 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

«Μπορεί να αποφασίσουμε να κάνουμε αυστηρότερα τα μέτρα ή να τα χαλαρώνουμε» κατά τόπους, «ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης» στη διάρκεια των «εβδομαδιαίων συναντήσεων της εθνικής επιτροπής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διευκρίνισε ο τυνήσιος πρωθυπουργός.

Σχετικές δημοσιεύσεις