Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον Realfm – «Η σφαγή στο νοσοκομείο στη Γάζα ακυρώνει κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία»

«Με βάση τα νέα δεδομένα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ολοκληρωτικό αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή. Η σφαγή στο νοσοκομείο στη Γάζα ακυρώνει κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, σε συνέντευξή του στον Realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα.

Ο Σερραίος βουλευτής εκτίμησε ότι υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκεται η Χαμάς πίσω από το τραγικό συμβάν. «Πρέπει να δούμε ποιοι είχαν συμφέρον από αυτό το λουτρό αίματος στη Γάζα, το οποίο υπονομεύει κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία. Είναι βέβαιο ότι το φονικό χτύπημα δεν αφήνει περιθώρια κινήσεων στις αραβικές ηγεσίες να ρίξουν «γέφυρα» στο Τελ Αβίβ. Παράλληλα, με το χτύπημα επιχειρείται να οργανωθεί ένας «ξεσηκωμός» του αραβικού πληθυσμού στην περιοχή», υπογράμμισε. «Η Χαμάς ξεκίνησε την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, για να ακυρώσει την προσπάθεια επαναπροσέγγισης ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τον αραβικό κόσμο που είχε ξεκινήσει από το 2020 και τις Συμφωνίες του Αβραάμ. Εκτιμώ, λοιπόν,  ότι συμφέρον από το τωρινό τραγικό χτύπημα στο νοσοκομείο θα μπορούσε να έχει η Χαμάς. Με ένα χτύπημα αντιπερισπασμού, φαίνεται ότι προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα εις βάρους του Ισραήλ, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισης», πρόσθεσε με έμφαση.

Τέλος, ο κ. Χατζηβασιλείου ξεκαθάρισε ότι είναι λάθος να ταυτίζεται η τρομοκρατική δράση οργανώσεων με τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για εθνική εστία, στα ιστορικά όρια του 1967.

Σχετικές δημοσιεύσεις