Πανικός στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Αρκούδα το έσκασε από κλουβί σε αεροσκάφος

Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις βρέθηκαν οι ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όταν μια αρκούδα το έσκασε από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών ενός ιρακινού αεροσκάφους, που επρόκειτο να αναχωρήσει.

To αεροσκάφος του εθνικού αερομεταφορέα του Ιράκ, Ιraqi Airways, είχε προορισμό τη Βαγδάτη, αλλά η απογείωσή του καθυστέρησε για τουλάχιστον μία ώρα λόγω του περιστατικού με τους επιβάτες να καλούνται να αποβιβαστούν, όσο ειδικοί προσπαθούσαν να ναρκώσουν την αρκούδα και να την απομακρύνουν από το αεροπλάνο.

Η Iraqi Airways δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την απόδραση της αρκούδας, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνεργάστηκε με τις Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έστειλαν ειδικούς για να τιθασεύσουν το ζώο.

Τα τελευταία χρόνια πλούσιοι Ιρακινοί, ιδιαίτερα στη Βαγδάτη, έχουν υιοθετήσει τη συνήθεια να αποκτούν σαρκοβόρα ζώα ως κατοικίδια. Μάλιστα, οι Αρχές της χώρας πασχίζουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για την προστασία της άγριας πανίδας. Η αστυνομία της Βαγδάτης έχει απευθύνει στο πρόσφατο παρελθόν εκκλήσεις στους κατοίκους να συνδράμουν τις Αρχές στην προσπάθεια να αποτραπεί η απελευθέρωση άγριων ζώων στους δρόμους της ιρακινής πρωτεύουσας ή να καταλήξουν ως εξωτικά πιάτα σε εστιατόρια, καταγγέλλοντας τέτοια περιστατικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις