Πασίγνωστη εταιρεία λανσάρει τον καφέ με.. ελαιόλαδο

H Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, εγκαινιάζει mία νέα σειρά ροφημάτων στην Ιταλία και τους προσθέτει.. ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τον CEO, Howard Schultz, «η απροσδόκητη, βελούδινη, βουτυρώδης γεύση του ελαιόλαδου ενισχύει τον καφέ και αφήνει ωραία επίγευση στον ουρανίσκο».

Αυτή η σειρά των ζεστών και κρύων ροφημάτων των Starbucks, που ονομάζεται Oleato, θα προσφέρεται στις ΗΠΑ από την άνοιξη του 2023. Θα ακολουθήσουν οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Μέσης Ανατολής και της Ιαπωνίας αργότερα μέσα στο έτος, δίνοντας άλλη διάσταση στην αγορά του καφέ.

Η σειρά περιλαμβάνει έναν παγωμένο εσπρέσο και ένα latte με ελαιόλαδο «αχνισμένο με γάλα βρώμης». Θα υπάρχει επίσης ένας κρύος καφές στον οποίο «ένα μεταξένιο έγχυμα έξτρα παρθένου ελαίου Partanna με αφρό γλυκιάς κρέμας βανίλιας διαχέεται σιγά-σιγά στο ρόφημα».

«Τώρα, θα υπάρξουν κάποιοι που θα πουν, ελαιόλαδο στον καφέ; Αλλά η απόδειξη βρίσκεται στο ποτήρι», είπε στο BBC ο CEO Howard Schultz. «Εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια, δεν μπορώ να θυμηθώ μία στιγμή όπου ήμουν πιο ενθουσιασμένος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Starbucks συνάντησε δυσκολίες όταν επιχείρησε για πρώτη φορά να επεκταθεί στην Ιταλία, στην πατρίδα του εσπρέσο, όπου τα μικρά, οικογενειακά καφέ αποτελούν θεσμό. Όταν ανακοίνωσε τα σχέδια για το πρώτο της κατάστημα, το 2018, κάποιοι Ιταλοί κάλεσαν σε μποϊκοτάζ κατά του αμερικανικού κολοσσού του καφέ.

«Δεν ερχόμαστε για να μάθουμε στους Ιταλούς πώς να φτιάχνουν καφέ. Ερχόμαστε εδώ με ταπεινότητα και σεβασμό, για να δείξουμε αυτά που μάθαμε» είχε πει τότε ο Howard Schultz. Σήμερα, η Starbucks έχει περίπου 20 καταστήματα στην Ιταλία.

Σχετικές δημοσιεύσεις