Πλήρης ημερών έφυγε η βραβευμένη με Όσκαρ Ολυμπία Δουκάκη

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Los Angeles Times, η Ολυμπία Δουκάκη που ξεχώρισε μεταξύ άλλων για την ταινία «Ανθισμένες Μανόλιες», ενώ συμμετείχε και στην κωμωδία «Κοίτα ποιος μιλάει;» έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη.

«Η αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, έφυγε από τη ζωή το πρωί στη Νέα Υόρκη» έγραψε ο αδερφός της Απόλλωνας που επιβεβαίωσε τον θάνατo της ηθοποιού στο Facebook.

«Μετά από μήνες προβλημάτων υγείας, τελικά αναπαύθηκε εν ειρήνη και πήγε να συναντήσει τον Λούις» σημειώνει ο αδερφός της, χωρίς να αναφέρεται στα αίτια του θανάτου της.

Ποια ήταν η Ολυμπία Δουκάκη

Η Ολυμπία Δουκάκη γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη στις 20 Ιουνίου του 1931, από την Αλεξάνδρα και τον Κωνσταντίνο Δουκάκη, μετανάστες από την Ελλάδα. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο και τη μεγάλη οθόνη. Εκεί έμελλε να γνωρίσει και τον άνδρα που έγινε ο σύντροφος της ζωής της, τον ηθοποιό Λούις Ζόριτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018.

Το ζευγάρι μετακόμισε στο Νιου Τζέρσι λίγα χρόνια αργότερα, με σκοπό να αποκτήσει οικογένεια. Εκεί η Ολυμπία Δουκάκη μεγάλωσε τα τρία της παιδιά, την Χριστίνα, τον Πίτερ και τον Στεφάν.

Η καριέρα της περιλαμβάνει δεκάδες ρόλους στην off-Broadway σκηνή.

Η ταινία Moonstruck, που θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί που γυρίστηκαν ποτέ, απέσπασε τρία Όσκαρ από τα έξι για τα οποία ήταν υποψήφια. Σημείωσε εξάλλου μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Παρέλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου, τον Απρίλιο του 1988

Δίδαξε επίσης από το 1965 στο τμήμα New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης. Προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου που σημείωσε ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις