Πολυτεχνείο – Σε ισχύ τα μέτρα με 5.500 αστυνομικούς

Πενήντα χρόνια μετά από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο σε κατάσταση ετοιμότητας είναι οι αρχές ενόψει της κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή (17/11) με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Επί ποδός θα είναι περίπου 5.500 αστυνομικοί ενώ ελικόπτερα και drones από αέρος θα μεταδίδουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και ομαδες της ΕΚΑΜ.

Δεδομένου ότι η φετινή επέτειος συμπτίπτει με τα γεγονότα στη Γάζα εκτός από την αμερικανική πρεσβεία αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Παράλληλα από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς από την Τετάρτη 15-11-2023 έως και την Παρασκευή 17-11-2023, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις