Πούτιν και Σι στη Σύνοδο Κορυφής του G20

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας θα δώσουν το «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής του G20, που θα λάβει χώρα στο Μπαλί, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντότο

«Ο Σι θα έρθει. Ο πρόεδρος Πούτιν επίσης μου έχει πει ότι θα έρθει» είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ουιντότο. Είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτς της τέταρτης πιο πολυπληθούς χώρας στον κόσμο επιβεβαιώνει πως Σι και Πούτν θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου.

Όλοι βεβαίως περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσουν στην παρουσία τους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι δημοκρατικοί ηγέτες, που έχουν καταδικάσει τόσο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όσο και τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας κοντά στην Ταϊβάν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα στη Σύνοδο να δώσει το «παρών» και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε έρθει λίγες εβδομάδες αφότου Πούτιν και Σι είχαν διακηρύξει μία συμμαχία «χωρίς όρια». Η ομάδα του G20 εξακολουθεί να παραμένει διχασμένη ως προς το εάν θα έπρεπε να επιβληθούν στη Ρωσία κυρώσεις. 

Σχετικές δημοσιεύσεις