Πού και πώς κόλλησε κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πιθανότερο σενάριο

Ψάχνουν όλοι να βρουν που μπορεί να κόλλησε κορονοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αστειεύονται ότι μπορεί να τον κόλλησε ο Ερντογάν.

Ειδικοί εκτιμούν πως θα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο αν όχι τελείως απίθανο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ήρθε σε επαφή με κρούσμα κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, καθώς το χρονικό περιθώριο είναι πολύ σύντομο.

Πριν από τον πρωθυπουργό είχε βρεθεί θετικός στη νόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά από ταξίδι στο εξωτερικό, ο οποίος όμως έχει αναρρώσει. Ωστόσο, μετά το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, όλα τα μέλη της κυβερνητικής αποστολής αλλά και οι δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν σε Γαλλία και Τουρκία υπεβλήθησαν υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από την Σύνοδο Κορυφής το Σάββατο και πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη υποβλήθηκε σε τεστ PCR, όπως προβλέπεται, και ήταν αρνητικός.

Πάντως μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός κόλλησε κορονοϊό, άμεσα ενημερώθηκαν τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης όσο και ο Τούρκος πρόεδρος, οι οποίοι όμως είχαν νοσήσει στο παρελθόν και οι δύο.

O Erntogan πάντως πήρε τηλέφωνο και ευχήθηκε περαστικά στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Σχετικές δημοσιεύσεις