ΠΡΕΜΙΕΡΑ CINE ΑΛΙΜΟΣ – «ΦΤΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ»

Ο Θερινός Κινηματογράφος του Δήμου Αλίμου «Cine Άλιμος» ανοίγει για την όγδοη καλοκαιρινή του πρεμιέρα την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 στις 21:15 με τη δραματική κομεντί «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη και δωρεάν είσοδο!

«Όταν έχω αυτόν τον ξαφνικό πόθο να πετάξω, και δεν έχω πού να πετάξω, κρύβομαι στη συλλογή μου. Γεμάτη καφέδες, μποξέρ, χορευτές. Τυχαία αγγίγματα, βρισιές. Τρυφερούς παρανόμους, στοές, συναντήσεις, κραυγές. Σιωπές, χωρισμούς, λόγια, λόγια, λόγια…»: Μια sui generis ταινία περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ, με έναν έντονο υπερβατικό μινιμαλισμό και επιρροές από Γαλλικό νεορεαλισμό που καταφέρνει να απεικονίσει μια έρημη Αθήνα το 1999… Αθήνα, καφέ για αυτούς που ξενυχτούν, κίτρινο φως και δυο άνθρωποι άγνωστοι να  μετράνε τις δυνάμεις τους μπροστά στο άγνωστο που ξεδιάντροπα τους κλείνει το μάτι.

– Το δικό σου όνειρο;

– Για απόψε είσαι εσύ.

Η ιστορία του Νίκου και της Σοφίας, μια τρυφερή ιστορία αγάπης, με τη συνοδεία της ποίησης και της μουσικής της θερινής, νυχτερινής Αθήνας, που μόνο οι ποιητές ή οι ερωτευμένοι μπορούν να ακούσουν…

Με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Ρένο Χαραλαμπίδη και τις μαγευτικές ερμηνείες της Έλλης Πασπαλά στα τραγούδια του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου «Λευκό μου γιασεμί» και «Δάκρυ που κυλάς στο μαξιλάρι μου».

Στην πρεμιέρα θα παρευρεθεί ο δημιουργός της ταινίας Ρένος Χαραλαμπίδης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Μπορείτε να δείτε όλο το Πρόγραμμα του Cine Άλιμος στο https://www.alimos.gov.gr/cine-%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-2023/

Cine Άλιμος: Παραλία Αλίμου

Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου (Στάση Τραμ Καλαμάκι)

Τηλ. 2109839882

Σχετικές δημοσιεύσεις