Προκριματικά Μουντιάλ – Επιστροφή στις νίκες για Αργεντινή – ανώδυνη ισοπαλία για Βραζιλία

H Αργεντινή ήταν ανώτερη και έφτασε στο επιβλητικό 3-0 επί της Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Η κάτοχος του Κόπα Αμέρικα είχε τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε στο 38ο λεπτό με τον Λιονέλ Μέσι να βάζει ένα γκολ που δεν… ήθελε ή καλύτερα δεν σχεδίασε, μιας και πάσαρε προς την μικρή περιοχή με την μπάλα τελικά να μην ακουμπάει πουθενά, αφού Μουσλέρα και Ντε Πολ μπερδεύτηκαν, και να καταλήγει στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων για το 1-0. 

Ο Ντε Πολ έκανε το 2-0 στο 44ο λεπτό με την Αργεντινή να αγγίζει από το πρώτο μέρος τους τρεις βαθμούς. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήρθε να «κλειδώσει» την νίκη στο 61ο λεπτό κάνοντας το 3-0. 

Στην βαθμολογία η Αργεντινή είναι 2η με 22 βαθμούς, ενώ η Ουρουγουάη είναι στην 4η θέση με 16 βαθμούς. 

Ανώδυνη ισοπαλία για την Βραζιλία

Μετά από 9 συνεχόμενες νίκες, η Βραζιλία είχε την πρώτη απώλεια βαθμών, αφού έμεινε στο 0-0 με την Κολομβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου του 2022.

Στην Μπαρανγκίλα, η Κολομβία πήρε τον βαθμό κόντρα στην ανώτερη Βραζιλία η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες για την νίκη αλλά βρήκε απέναντι της έναν εκπληκτικό Οσπίνα.

Νίκη της Χιλής

Η Χιλή έμεινε «ζωντανή» στην υπόθεση πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, μιας και επικράτησε με 2-0 της Παραγουάης.

Ο αγώνας ήταν «ζωής ή θανάτου» για τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι και μέσα σε ένα τετράλεπτο κατάφεραν να «τελειώσουν» την υπόθεση νίκη.

Αρχικά στο 68ο λεπτό ο Μπρέρετον έκανε το 1-0, ενώ στο 72ο ήταν η ώρα του Ίσλα να διαμορφώσει το 2-0. Στο 74ο η Χιλή βρέθηκε να παίζει με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Αράνγκιζ αλλά η Παραγουάη δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και μάλιστα ολοκλήρωσε και αυτή τον αγώνα με δέκα, λόγω κόκκινης κάρτας του Αλντερέτε στο 89ο.

Ο Ισημερινός έχασε έδαφος στην «μάχη» για την πρόκριση στο Μουντιάλ  του Κατάρ γνωρίζοντας την ήττα από την ουραγό Βενεζουέλα με 2-1.

Ο Ένερ Βαλένσια με πέναλτι έκανε το 0-1 για τον Ισημερινό στο 37ο λεπτό αλλά η Βενεζουέλα ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Ματσίς. Στο 64ο οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Μπέλο.

Στον άλλο αγώνα η Βολιβία επικράτησε με 1-0 του Περού. Οι γηπεδούχοι παρότι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χένρι Βάκα στο 76ο λεπτό, έξι λεπτά αργότερα κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ραμίρο Βάκα, σκορ που κράτησαν ως το τέλος.

Η Βαθμολογία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

Βραζιλία    28 -10αγ.

Αργεντινή   22 -10αγ.

Ουρουγουάη  16

Ισημερινός  16

Κολομβία    15

Παραγουάη   12

Περού       11

Χιλή         10

Βολιβία      9

Βενεζουέλα   7

* Οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ η ομάδα που θα καταταγεί 5η θα δώσει αγώνα μπαράζ με μία ομάδα από την ζώνη της Ωκεανίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις