Προσοχή! «Αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς τάζοντας επιδότηση ρεύματος

Με το πρόσχημα της επιδότησης ρεύματος επιτήδειοι έχουν καταφέρει το τελευταίο διάστημα να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών με περίτεχνες απάτες.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες για τραπεζικές απάτες, όπου άγνωστοι ζητούν κωδικούς τραπέζης με διάφορα προσχήματα και σηκώνουν ό,τι χρήματα υπάρχουν στον λογαριασμό.

Στην Ασφάλεια Πάτρας χθες το απόγευμα προσήλθαν δυο άτομα που έπεσαν θύματα διατραπεζικής απάτης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στην πρώτη περίπτωση ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα και προσποιούμενος τον γιο του λογιστή του, ζήτησε τους κωδικούς πρόσβασης προκειμένου να του καταθέσει το επίδομα ρεύματος των 600 ευρώ, λέγοντας του πως ανήκει στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης. Οι κωδικοί τραπέζης δόθηκαν και μαζί «έβγαλαν» φτερά 8.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση άνδρας δέχθηκε στο κινητό του μήνυμα με σύνδεσμο (link) που προσομοίαζε με εκείνο της τράπεζας στην οποία έχει λογαριασμό.

Το περιεχόμενο του μηνύματος ζητούσε επιβεβαίωση των κωδικών του, στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης του λογισμικού ασφάλειας της τράπεζας. Η πληκτρολόγηση των προσωπικών του δεδομένων έδωσε πρόσβαση σε άγνωστους, που προχώρησαν στη μεταφορά 4.800 ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις