Προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση και στους φορτιστές

Στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Επιχειρηματικό Κέντρο Σερρών SEREXPO “Χρήστος Μέγκλας”, έλαβε χώρα η “Ημερίδα για την Ηλεκτροκίνηση και την εγκατάσταση των φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων”, η οποία διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.
Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, ο Ειδικός Σύμβουλος Υπουργού και Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ. Ι. Χατζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις κρίσιμες πρωτοβουλίες του υπουργείου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, και τόνισε τη στόχευση για ανανέωση του γερασμένου στόλου των οχημάτων ΔΜΜ σε όλα τα επίπεδα.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κα. Σ. Ανδρεάδου, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Α. Χρυσάφης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Έβρου κ. Χ. Τοψίδης, ο Πρόεδρος SEREXPO κ. Α. Μαλλιάρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ElpeFuture», κ. Σ. Κιαρτζής, ο Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της «MC-CHARGERS», κ. Χ. Μαρμάγγελος, ο Μηχανικός Ενέργειας & Ηλεκτροκίνησης της «GEYER», κ. Α. Γκαγκτζής, ο Υπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της «BOSCH» κ. Α. Θασίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.», κ. Α. Μαζωνάκης καθώς και πολλοί Δήμαρχοι τοπικών Δήμων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στο πλαίσιο του Έργου “Electric Vehicles and Charging Crossborders Infrastructure” (E.VE.CR.I.), συγκεντρώνοντας 60 συμμετέχοντες. Ο συντονιστής της Ημερίδας, Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και Αντιπρόεδρος ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), Δρ. Ε. Μπεκιάρης, παρουσίασε τις δράσεις και την ποικιλομορφία του έργου του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, τονίζοντας ότι στοχεύει να αποτελέσει τον κύριο και συνεκτικό πόλο έρευνας στις μεταφορές, τη βιώσιμη κινητικότητα και τον τουρισμό στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Ευρώπη. Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, αναφέρθηκε στην ανάλυση της αγοράς της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, αναφέροντας, πως “πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη βάσης δεδομένων δικτύου φορτιστών, την προώθηση της ανάπτυξης στόλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων από δημόσιους φορείς, την προώθηση της ηλεκτροκίνητης μικροκινητικότητας και την ανάπτυξη πρόσφορων επιχειρηματικών μοντέλων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης”.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σχετικές δημοσιεύσεις