Πυρά του ουκρανικού πυροβολικού σκότωσαν φύλακα κέντρου υποδοχής εκτοπισμένων σε παραμεθόρια περιφέρεια της Ρωσίας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ουκρανικό βομβαρδισμό εναντίον κέντρου υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών στην παραμεθόρια ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή, ο Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν με πυροβολικό κέντρο για εκτοπισμένους που φιλοξενεί ηλικιωμένους και παιδιά (…) φύλακας σκοτώθηκε και [άλλοι] δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανέφερε ο κ. Γκλάντκοφ μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραυματίες βρίσκονται «σε σοβαρή κατάσταση» και νοσηλεύονται σε «μονάδες εντατικής θεραπείας», καθώς ο ένας έχει υποστεί τραύματα στην κοιλιά και ο άλλος στον θώρακα.

Συνόδευσε το μήνυμά του με φωτογραφίες κτιρίου που έχει υποστεί ζημιές κι έχει κατεστραμμένα παράθυρα, κρατήρα που άνοιξε οβίδα κοντά στο κουβούκλιο του φύλακα, καθώς και ενηλίκων και παιδιών που απομακρύνονταν από το κέντρο με λεωφορεία.

Η περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος βομβαρδισμών, αεροπορικών πληγμάτων και προσπαθειών εισβολής ενόπλων από την ουκρανική επικράτεια.

Τα επεισόδια αυτής της φύσης πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, καθώς το Κίεβο λέει πως προετοιμάζεται για αντεπίθεση ευρείας κλίμακας με σκοπό να διώξει τον ρωσικό στρατό από τα εδάφη που κατέχει στην Ουκρανία.

Χθες Τρίτη νωρίς το πρωί η Μόσχα, η πρωτεύουσα της Ρωσίας, έγινε στόχος επίθεσης με UAVs, που προκάλεσε ήσσονες υλικές ζημιές και τραυμάτισε δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η ρωσική κυβέρνηση έκανε λόγο για «τρομοκρατική» ενέργεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις