Πόλεμος όλες οι εξελίξεις

Η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, υποσχόμενο μια σταδιακή μετάβαση.

 Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτεμπεργκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι η Ρωσία υποτίμησε την αντίσταση της Ουκρανίας, ενώ εκ παραλλήλου υπερτίμησε τις δικές τις στρατιωτικές δυνατότητες και γι’ αυτό αναγκάζεται να αναμορφώσει τα σχέδια της.

 Πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, σύμφωνα με την UNHCR.

 Μπρουνό Λεμέρ: Οι γαλλικές εταιρείες θα πρέπει να εφαρμόσουν τις κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί κατά της Ρωσίας.

 Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη δεν απέδωσαν τίποτα «ελπιδοφόρο» ούτε καμία «πρόοδο», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ρώμης, υπογράμμισε ότι «από το ξέσπασμα του πολέμου μέχρι σήμερα, έχουν φτάσει στην Ιταλία 75.115 ουκρανοί πολίτες». «Πιο αναλυτικά, πρόκειται για 38.373 γυναίκες, 7.158 άνδρες και 29.222 ανήλικα», πρόσθεσε η υπουργός.

Λουίτζι Ντι Μάιο: «Τις επόμενες ώρες ο Ντράγκι θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πούτιν».

 Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

 Η Πολωνία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικό πετρέλαιο έως τα τέλη του 2022 και να σταματήσει να εισάγει ρωσικό άνθρακα έως τον Μάιο το αργότερο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, καθώς η χώρα κόβει τους οικονομικούς της δεσμούς με τη Μόσχα.

 Οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας έχουν «αντέξει τη δοκιμασία της διεθνούς αναταραχής» και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, όταν συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix TV.

Το Κίεβο αξιώνει από τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την περιοχή του Τσερνόμπιλ, προειδοποιώντας για κίνδυνο έκρηξης πυρομαχικών.

 Προσωπικό και ασθενείς μαιευτηρίου στη Μαριούπολη μεταφέρθηκαν «με τη βία» στη Ρωσία, κατήγγειλαν οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τους στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax

 Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, προειδοποίησε την ΕΕ ότι, αν θέλει να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο ενδέχεται να ισχύσει και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, είχε διμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στην επαρχία Ανχούι, στην ανατολική Κίνα, μετέδωσε το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

 Βομβαρδίζονται από βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας συνοικίες της Λουσιτσάνσκ

 Μπορέλ: Βομβαρδίστηκε γραφείο της αποστολής της Ε.Ε. στη Μαριούπολη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατηγόρησε τη Ρωσία για «παγκόσμια επισιτιστική κρίση»

 Οι ΗΠΑ μετακινούν επιπλέον στρατεύματα και μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Ευρώπη

 Ο Σολτς καταδικάζει το «ιμπεριαλιστικό όραμα» της Ρωσίας

 ΟΗΕ: Χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη

 Ζελένσκι: Θετικά σημάδια στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία – Δυσπιστία για τις προθέσεις της Μόσχας

 Λευκός Οίκος:  Η Ρωσία ανασυντάσσει τα στρατεύματά της, δεν τα αποσύρει

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ»  Ντένις Πουσίλιν εξετάζει την ένωση της περιοχής του,  με τη Ρωσία

 Η Ρουμανία, που συνορεύει με την Ουκρανία, θα διανείμει δωρεάν την επόμενη εβδομάδα χάπια ιωδίου στον πληθυσμό, προκειμένου να τον «προετοιμάσει» για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό συμβάν που θα συνδέεται με τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις