Σε ποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται το «Φαράγγι των Νεκρών»;

Η Κρήτη είναι ένας προορισμός που δεν μπορείς να πεις πως τον είδες καλά αν τον επισκεφθείς μόνο μια φορά. Υπάρχουν μάλιστα κάποια αξιοθέατα, των οποίων η ιστορία είναι τόσο παλιά που λίγοι μπορούν να στην πουν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το «Φαράγγι των Νεκρών».

Είναι γνωστότερο ως φαράγγι του Ζάκρου και βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα του Αγίου Νικολάου. Η ομορφιά του είναι δεδομένη, ωστόσο η ιστορία που το συνοδεύει μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα αλλά όχι και τόσο όμορφη. Δεν είναι τρομακτική, αλλά σίγουρα όχι και όμορφη.

Το «Φαράγγι των Νεκρών» πήρε το όνομά του όταν πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν οι Μινωίτες χρησιμοποιούσαν τις απότομες σπηλιές του φαραγγιού για να θάβουν του νεκρούς τους. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πολλούς αρχαίους τάφους κατά την διάρκεια ανασκαφών.

Οι Μινωίτες τιμούσαν τους νεκρούς δέοντος με αυτόν τον τρόπο, Καθώς θεωρούνταν μεγάλη τιμή για τον νεκρό να κάνει κάποιος ζωντανός μια τόσο επικίνδυνη διαδρομή για να τον θάψει. Όσοι επισκέπτονται το συγκεκριμένο φαράγγι αισθάνονται ένα δέος, συνδυάζοντας την ομορφιά της φύσης και της ιστορίας που το συνοδεύει.

Επίσης, το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι είναι το τελευταίο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, το οποίο ξεκινάει από την Πορτογαλία και διασχίζει την Μεσόγειο, καταλήγοντας στην Κάτω Ζάκρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις