Σε σοκ επιβάτης εν ώρα πτήσης – Επισκεύασαν το φτερό του Boeing με.. κολλητική ταινία

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες για την Boeing και τα αεροσκάφη της.

Για ακόμη μία φορά η εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων με αφορμή βίντεο ενός βρετανού επιβάτη που δείχνει το φτερό του αεροσκάφους εν ώρα πτήσης να φέρει επάνω του κομμάτια από κολλητική ταινία.

«Έχω πετάξει σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο 62χρονος Ντέιβιντ Πάρκερ για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ ταξίδευε από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Γκόα της Ινδίας με την αρραβωνιαστικιά του.

«Άρχισαν να ξεφλουδίζουν (οι ταινίες) κατά τη διάρκεια της πτήσης… σκέφτηκα ‘τι στο δι***λο;’ και το έδειξα στην αρραβωνιαστικιά μου η οποία το μόνο που μου είπε ήταν ‘μακάρι να μην μου το είχες δείξει ποτέ αυτό’» περιέγραψε ο Πάρκερ.

Έκτοτε η εταιρεία διαβεβαίωσε το κοινό της ότι πρόκειται για «ταινία ταχύτητας» η οποία είναι απόλυτα ασφαλής για χρήση σε αεροπλάνα.

Αεροπλάνο

(Οι ταινίες πάνω στο φτερό του boeing)

«Η ταινία ταχύτητας (speed tape) είναι ένα υλικό εγκεκριμένο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) για ορισμένες προσωρινές επιδιορθώσεις», διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εξήγησαν ότι σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωση προβλημάτων «πρόσφυσης χρώματος» που ταλαιπωρούσαν ορισμένα  αεροσκάφη τύπου 787. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το κολλώδες υλικό χρησιμοποιείται για να μην ξεκολλάει η μπογιά – και όχι για να συγκρατεί τμήμα του αεροσκάφους.

Η Boeing μετά το τρομακτικό ατύχημα με την αποκόλληση τμήματος της ατράκτου από αεροσκάφος της εν ώρα πτήσης, έχει γίνει στόχος αρνητικής δημοσιότητας και αμφισβήτησης από τους πελάτες της.

Μάλιστα εχθές βρήκε το επίσημο πόρισμα για την αιτία του ατυχήματος το οποίο ήταν η έλλειψη τεσσάρων βασικών μπουλονιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις