Ναι! φαίνεται πως έτρωγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες. Οι ανακαλύψεις αρχαιολόγων στην Σαντορίνη έφεραν στο φως Κρατευτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να ψήνονται σουβλάκια (ή καλαμάκια αν προτιμάτε). Μάλιστα αυτό υπολογίζεται πως γίνεται εδώ και τουλάχιστον 3.500 χρόνια πρώτα στο Αιγαίο και έπειτα στον υπόλοιπο στον ελλαδικό χώρο.Άλλωστε υπάρχουν διάφορες αναφορές για ψήσιμο στην θράκα φαγητού που έμοιαζε στην περιγραφή με σουβλάκι, ενώ σε αυτό φέρεται να έχει αναφερθεί και ο Όμηρος. Χάρη στις λάβες τις Σαντορίνης, οι οποίες διατήρησαν πολλά αρχαία αντικείμενα, μπορέσαμε λοιπόν να μάθουμε πολλά για τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων προγόνων μας, με τη μεσογειακή διατροφή να φαίνεται πως έχει πολλή μεγάλη ιστορία. Πάντως το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων παραμένει αγαπημένο για χιλιετίες. Τυχαίο;
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Διάλειμμα από τα social media – Γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε
Πώς θα ήταν η ψυχική σας υγεία σε έναν κόσμο χωρίς τα social media; Αρκετά δύσκολο να... -
Γιαούρτι – Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα για την καρδιά μας
Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Maine η κατανάλωση γιαουρτιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων σχετίζεται... -
Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την ανοιξιάτικη αλλεργία
Ο καιρός έχει ανοίξει και πέρα από τις ωραίες θερμοκρασίες που ευνοούν την έξοδο σε υπαίθριο...