Στον «αέρα» στελέχη της διοίκησης Ζέρβα για τις επιλογές στην ΤV100

Στον «αέρα» στελέχη της διοίκησης Ζέρβα για τις επιλογές στην ΤV100Σε περιπέτειες ενδέχεται να μπλέξουν τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ με την παράταση της παραμονής του Τ. Στάγκου στην ΤV100, για όσο διάστημα αποφασίζουν και υπογράφουν τις εισηγήσεις…

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που αίολη παραμένει η απάντηση για το κατά πόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονταν έως τώρα κρίνονταν νόμιμες και κατ επέκταση εφαρμόσιμες.

Ο προβληματισμός έφτασε και στο γραφείο της Παρέδρου, και σε περίπτωση που προχωρήσουν οι διαδικασίες έρευνας δεν αποκλείεται να μπλοκαριστούν διοικητικά θέματα της ΔΕΠΘΕ για αποφάσεις που ελήφθησαν έως τώρα και ίσως να γίνουν απαιτητά χρήματα του κράτους που δίνονταν παράτυπα.

Το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής του Δημοσίου αναφέρει στην πρώτη σειρά, με το χαρακτηρισμό «μη σύννομη» την κατοχή της θέσης αυτής, ενώ ακολουθούν άλλες εικοσιοκτώ σοβαρές επισημάνσεις για τη ΔΕΠΘΕ. Η θητεία του απερχόμενου διευθυντή επί διοικήσεως Μπουτάρη, παρατάθηκε από τη διοίκηση Ζέρβα για ένα τρίμηνο και λήγει τέλος Νοεμβρίου προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση παράδοσης παραλαβής από μια διοίκηση στην άλλη.

Ο Γενικός Διευθυντής κατείχε για αρκετά χρόνια τη συγκεκριμένη θέση χωρίς αυτή να προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ ενώ υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμό που δεν έγινε ποτέ και έκτοτε δεν ελέγχθηκε η διαδικασία αυτή. Επιπλέον αποτελεί απρόσμενη διαπίστωση το γεγονός, ότι στο νέο Δ.Σ συμμετέχουν μέλη που υπηρετούσαν στο παλαιό και γνώριζαν την όλη κατάσταση όπως ο νυν αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Γεώργιος Αβαρλής και το μέλος Βασίλειος Διαμαντάκης. Μόνο η Μαρία Πασχαλίδου αντέδρασε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ επισημαίνοντας κατ επανάληψη την παρατυπία αυτή, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις που παραπέμπουν σε ίδρυμα εγκλεισμού.

Σχολιαστής

Σχετικές δημοσιεύσεις