Συμπόσιο Γλυπτικής για τον Εμμ. Παππά

Κοντά στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Εμμ. Παππά βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, για να δει τα μαρμάρινα έργα που προετοιμάζονται, με αφορμή το έργο και τη ζωή του Σερραίου ήρωα της Επανάστασης του 1821. Ο κ. Χατζηβασιλείου επισκέφτηκε το χώρο του παλαιού σχολείου του Εμμ. Παππά, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δημήτρη Νότα, τον Αντιδήμαρχο Φάνη Δεδούση και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιώργο Πάνο.

Ο βουλευτής συζήτησε αναλυτικά με τους καλλιτέχνες και είδε από κοντά τη διαδικασία της δημιουργίας των γλυπτών. Ο κ. Χατζηβασιλείου συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τις πρωτότυπες ιδέες τους και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα που σε λίγο καιρό θα κοσμούν τα χωριά του οικείου δήμου. Επίσης, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία και διοργάνωση του συμποσίου, καθώς και τους προέδρους των κοινοτήτων Εμμ. Παππά και Ν. Σκοπού που φιλοξενούν την όλη εκδήλωση.

Ο βουλευτής Σερρών τόνισε ότι το συμπόσιο αποτελεί ευκαιρία ανασκόπησης για τον Εμμ. Παππά, αυτή την αγνή εμβληματική μορφή του αγώνα του 1821. «Σήμερα στέλνουμε μήνυμα προς όλους τους Έλληνες ότι ο Εμμ. Παππάς είναι υπόδειγμα ανδρείας. Είναι ένας ήρωας που τοποθετείται στην πρώτη βαθμίδα των μεγάλων αγωνιστών της Επανάστασης», κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις